De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Microsoft Office-bestanden naadloos bewerken in Google G Suite nu mogelijk

Rens Blom
9 september 2020, 10:34
1 min leestijd
Microsoft Office-bestanden naadloos bewerken in Google G Suite nu mogelijk

Vanaf nu kun je Microsoft Office-bestanden bewerken in Google G Suite. Deze veelgevraagde en langverwachte verbetering maakt het veel eenvoudiger om bijvoorbeeld een Word-document aan te passen in Google Docs. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

G Suite als Office-alternatief

Google kondigde het naadloos aanpassen van Microsoft Office-bestanden al in april 2019 aan en start de uitrol nu. Het bedrijf schrijft in een blogpost dat het ‘langer dan 15 dagen’ kan duren voordat iedereen de vernieuwingen ziet.

De stap is belangrijk, omdat Googles G Suite en Microsoft’s Office elkaars grootste concurrenten zijn. Door G Suite helemaal geschikt te maken voor het bewerken van Office-bestanden uit Word, PowerPoint en Excel, wordt het voor consumenten en zakelijke gebruikers om het betaalde Office te verruilen voor Googles gratis G Suite-pakket.

google docs microsoft office

Office-bestanden aanpassen in G Suite

Als je nu een Office-bestand in een G Suite-app opent – bijvoorbeeld een Word-document in Google Documenten – hoef je het bestand niet meer te converteren om bewerkingen uit te voeren. Ook kun je voortaan zonder converteren samenwerken in een document en opmerkingen plaatsen. Dit laatste werkt vooralsnog alleen voor zakelijke G Suite-gebruikers, maar moet ook snel beschikbaar komen voor consumenten.

Je herkent de verbeteringen aan de bestandsnaam bovenin je scherm. Voorheen werd een Office-bestand aangeduid met .docx, .pptx of .xlsx (zie de afbeelding hierboven). Dat gebeurt nu niet meer. Goed om te weten: de webversie van G Suite heeft deze verbeteringen vorig jaar al ontvangen.

Ben je fervent G Suite-gebruiker of overweeg je Googles softwarepakket een kans te geven nu het bewerken van Microsoft Office-bestanden prettiger gaat? Check dan ook zeker deze drie handige Google Docs-verbeteringen om meer uit de app te halen.

→ Download Google Documenten in de Play Store (gratis)

Lees meer over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu