Microsoft Office-apps beantwoorden vragen met Uitleg-functie

Lars Paymans
30 mei 2016, 10:34
2 min leestijd
Microsoft Office-apps beantwoorden vragen met Uitleg-functie

Een tekst typen in Word of een simpele presentatie in elkaar knutselen met PowerPoint is niet moeilijk. Geavanceerde functies ontdekken kost echter meer moeite, maar de nieuwe Uitleg-functie van Microsoft Office voor Android geeft nu antwoord op je vragen.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Office Uitleg, zo werkt het

Als je ergens naar op zoek bent ga je naar Google, deze regel zit inmiddels zo bij ons ingebakken dat het bijna een gewoonte is geworden. Microsoft hoopt met Microsoft Office Uitleg een alternatief te bieden, zodat je de Office-app niet meer hoeft te verlaten.  De nieuwe Uitleg-functie is zowel toegevoegd aan Microsoft Office Word, Excel en PowerPoint, maar zit wel redelijk goed verstopt.

Je opent de functie door op de knop met de letter `A` en het pennetje te tikken, waarna je op het lichtknopje drukt om Uitleg op te starten. Op tablets is het door de grotere schermen wat gemakkelijker, omdat het lamp-icoon gewoon in de rechterbovenhoek te vinden is.

In het scherm dat hier verschijnt kun je invullen wat je niet snapt of naar welke specifieke functie je op zoek bent, waarna Uitleg als het goed is de juiste (inderdaad) uitleg geeft. Hierdoor kun je gewoon in de app blijven, wat je productiviteit hopelijk ten goede komt.

Andere kleine verbeteringen

Naast de Uitleg-functie krijgen de Microsoft Office-apps voor Android er ook nog wat andere kleine functies en verbeteringen bij. Zo kun je in Word nu cellen van tabellen opsplitsen of combineren.

Excel verbetert de automatische aanvulfunctie en laat je gegroepeerde kolommen opvouwen of uitklappen. Powerpoint lijkt naast de Uitleg-functie geen andere nieuwe verbeteringen te hebben gekregen. De updates zijn vanaf nu beschikbaar in Play Store.

Download Microsoft Office Word in de Google Play Store (gratis)
Download Microsoft Office Excel in de Google Play Store (gratis)
Download Microsoft Office PowerPoint in de Google Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu