‘Microsoft Office voor Android uitgesteld naar volgend jaar’

Redactie
10 april 2013, 23:00
2 min leestijd
‘Microsoft Office voor Android uitgesteld naar volgend jaar’
officelogo

De Microsoft Office-app voor Android verschijnt pas volgend jaar. Dat blijkt uit een gelekte roadmap van Microsoft, die in handen kwam van ZDnet. De roadmap beschrijft de Gemini-releasecycli voor diverse Office-producten. Microsoft zou pas rond oktober 2014 van plan zijn om een Android- en iOS-versie van Microsoft Office uit te brengen. Eerdere geruchten wezen op het beschikbaar stellen van Office voor Android in 2013. Het is onduidelijk of het gaat om een smartphone- of alleen om een tabletversie (of beide). Outlook voor Windows RT zou ook pas rond oktober 2014 beschikbaar komen.

Volgens geruchten wordt deze e-mailapp al getest bij Microsoft. De roadmap meldt dat in oktober dit jaar de introductie van Word, Excel, PowerPoint en OneNote zijn gepland. Dit zijn de gewone Office-producten voor de desktop, die echter wel beter zijn aangepast voor touchscreens. Ze zijn te gebruiken op Windows 8 en Windows RT. Ze zijn een aanvulling op de desktop (Win32)-versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote. In april 2014 volgt dan een tweede ronde, met een vernieuwde Office voor Mac en een update van Office voor Windows Phone. Bovendien komt er die maand ondersteuning voor Office voor LSX-hardware, grote schermen met touchscreenfunctionaliteit.

Lees verder na de advertentie.

Wat het beschikbaar stellen van Office voor Android betreft: daarover zegt ZDNet het volgende.

Also on the roadmap for fall 2014 is what’s listed as iOS/Android support for Office. One would assume this is the expected and widely rumored Office for iPad release. It could, however, be Office for iPhone and Android phone, given that it’s not listed on the roadmap as being tablet-specific.

Geruchten wijzen erop dat Microsoft de mobiele versies van Office beschikbaar zal stellen als onderdeel van Office 365-abonnementen. Een woordvoerder van Microsoft wilde niet op de gelekte roadmap reageren. In november 2012 schreven we al over gelekte screenshots van Microsoft Office voor Android. OneNote voor Android is er overigens al. Microsoft zal wel haast moeten maken, want Google timmert met QuickOffice voor Android aardig aan de weg. Een ander alternatief is Documents To Go voor Android.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu