De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Microsoft Office voor Android nu ook op smartphones te gebruiken

Gijs Ettes
24 juni 2015, 18:30
2 min leestijd
Microsoft Office voor Android nu ook op smartphones te gebruiken

Microsoft Office voor Android is nu voor iedereen gratis te downloaden. De apps waren eerder alleen beschikbaar voor tablets met een 7 inch-scherm of groter, maar nu ook op smartphones te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Office voor Android bestaat uit Word, Excel en Powerpoint. De drie apps zijn beschikbaar voor gebruik op tablets en smartphones die draaien op Android 4.4 of Android 5.0.  Met Word, Excel en Powerpoint voor Android kun je logischerwijs Word-, Excel- en Powerpoint-documenten bewerken. Voor het gebruik heb je wel een Microsoft-account nodig, maar dat  is gratis aan te maken bij het opstarten van de app.

Microsoft Office voor Android en Office 365

Microsoft Office voor Android-gebruikers met een Office 365-abonnement kunnen gebruikmaken van alle features van de apps. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om documenten direct op te slaan in de cloud van Microsoft. Office 365-abonnees krijgen standaard 1TB aan opslagruimte bij OneDrive en meer bewerkingsopties. Zo’n abonnement kun je via een in-app-aankoop in Google Play aanschaffen.

office-word

De apps werken grotendeels hetzelfde als de desktopversies van Word, Excel en Powerpoint, waarbij de besturing voor touch is geoptimaliseerd. Knoppen zijn dus wat groter en duidelijker, en specifieke instellingen zijn zo gemaakt dat ze ook met de vingers te bereiken zijn. Bediening op tablets is het prettigst, maar ook op  smartphones moet de interface naar behoren werken.

office-gr

“Wanneer u documenten bewerkt of maakt, weet u zeker dat deze er precies zo uitzien als u wilt op de pc, Mac, tablet en telefoon”, zo meldde Microsoft eerder dit jaar in een uitgebreide blogpost over Microsoft Office voor Android.

Microsoft voor Android in beeld

Download Microsoft Office voor Android

Microsoft Office voor Android is gratis te downloaden in Google Play voor alle smartphones en tablets die draaien op  Android 4.4 of Android 5.0. Gebruikers met een oudere Android-versie kunnen aan de slag met de Microsoft Office Mobile-app.

Download Microsoft Word in Google Play (gratis)

Download Microsoft Excel in Google Play (gratis)

Download Microsoft Powerpoint in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over Microsoft

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu