De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Foto’s van je telefoon naar pc versturen met Photos Companion

Michel van 't Klaphek
16 februari 2018, 12:43
2 min leestijd
Foto’s van je telefoon naar pc versturen met Photos Companion

Foto’s van je smartphone naar je computer verzenden, wordt gemakkelijker met Photos Companion. We laten zien hoe je de app instelt en waarom het de moeite waard is.

Lees verder na de advertentie.

Foto’s van je telefoon naar pc versturen met Photos Companion

Met de Photos Companion-app van Microsoft kun je foto’s van je telefoon naar je computer verzenden. Wanneer je de app opent, zie je mapjes met daarin al je afbeeldingen. Zowel foto’s die je zelf hebt gemaakt, ontvangen afbeeldingen via bijvoorbeeld WhatsApp, of screenshots worden getoond. Selecteer enkele afbeeldingen, geef aan dat je ze wil verzenden en wacht enkele seconden. De foto’s zijn nu naar je computer gekopieerd, waar ze in een speciaal mapje verschijnen.

Zo stel je de app in

Voordat je aan de slag gaat, moet je ervoor zorgen dat je smartphone en computer met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Volg daarna deze stappen:

  • Download de app op je smartphone;
  • Open de ‘Foto’s’-app op je computer. Deze is standaard op computers met Windows 10 geïnstalleerd. Mocht je ‘m nou verwijderd hebben, kun je de app opnieuw downloaden;
  • Tik op de drie puntjes rechtsboven in. Selecteer vervolgens ‘Instellingen’;
  • Onder het kopje ‘Preview’ vink je de optie aan om deel te nemen in de Photos Companion-bèta;
  • Klik het venster weg, en start de app opnieuw op;
  • Selecteer rechtsboven ‘Importeren’ en kies vervolgens de laatste optie: ‘Van mobiel via wifi’.

Daarna wordt een qr-code getoond, die je met de app op je smartphone moet scannen. Vervolgens krijg je de op jouw smartphone aanwezige foto’s te zien. Telkens wanneer je foto’s van je telefoon naar pc wil sturen, moet je de code opnieuw scannen.

Geen fan van Microsoft?

De mogelijkheid om foto’s direct van je telefoon naar computer te versturen is uiteraard niet nieuw. Zo beschikt Dropbox bijvoorbeeld over een soortgelijke functie, waarbij de foto’s op je telefoon automatisch worden gesynchroniseerd met die op je computer.

Photos Companion voor Android downloaden

Photos Companion is een Microsoft Garage-project. Dit is een onderdeel van het bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van nieuwe apps. Hij is zodoende nog in bèta: er kunnen dus fouten in de app zitten. Je moet minstens Android 4.1 draaien om ‘m te downloaden.

→ Download Photos Companion in Google Play (gratis)

Houd de nieuwsbrief of Android Planet-app in de gaten voor de beste, nieuwe apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu