De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Microsoft Send: WhatsApp-alternatief dat lijkt op je mailbox

Redactie
17 september 2015, 10:06
1 min leestijd
Microsoft Send: WhatsApp-alternatief dat lijkt op je mailbox

Microsoft heeft chat-app Send beschikbaar gemaakt voor Android-toestellen. Berichten sturen via Send lijkt op Whatsapp, maar werkt net als mailen.

Lees verder na de advertentie.

Lijkt op Outlook, voelt als Whatsapp

Microsoft Send verscheen eerder al voor iOS, maar is nu door Microsoft ook uitgebracht voor Android. Voor het gebruik van de app heb je verder alleen een Microsoft Office 365-account nodig inclusief e-mailadres en je kunt aan de slag. Send lijkt veel op je Outlook-inbox en werkt grotendeels dan ook als het versturen van een e-mail. Je kunt een berichtje sturen naar iedereen met een e-mailadres. Zij hoeven daardoor niet per se Send geïnstalleerd te hebben om de berichtjes te ontvangen of om te reageren.

Verder voelt het alsof je een berichtje stuurt via bijvoorbeeld Whatsapp.  Zo hoef je  geen handtekening in te stellen of een onderwerp in te voeren, zoals bij een e-mail wel het geval is.

In het geval dat ze de app wel hebben, dan ontvangen ze jouw berichtje in de app. Zo niet, dan wordt het als simpel mailtje bij ze afgeleverd. Het handige is, dat jij de berichtjes op deze manier ook vanaf de computer in jouw mailbox kunt lezen als je je telefoon niet bij de hand hebt. Overigens verschijnen jouw ‘echte’ mailtjes dan weer niet in Send. Dat is wel zo handig om het overzicht te bewaren.

Send voor Android

Officieel is Send voor Android nog een beta-app. Wanneer dit wordt omgezet is niet bekendgemaakt. Je vindt Send in de Play Store. De app vereist minimaal Android 4.2 en 8,4MB aan vrije opslagruimte.

Download Send in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu