De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Microsoft Patience nu ook speelbaar op je Android-toestel

Erwin Vogelaar
23 november 2016, 21:14
2 min leestijd
Microsoft Patience nu ook speelbaar op je Android-toestel

Heb je ooit Patience op een Windows-pc gespeeld? Dan ben je vast blij met dit nieuws: de Microsoft Solitaire Collection maakt de game speelbaar op je Android-toestel.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Solitaire Collection

Praktisch iedereen die ooit achter een Windows-computer heeft gezeten, heeft wel eens een potje Patience gespeeld. Dat spelletje waarin je kaarten in oplopende stapeltjes moet leggen. Hiervoor moet je goed naar de kleuren en cijfers kijken om meer kaarten om te kunnen draaien. Win je? Dan springen de kaarten naar je toe. Dit spelletje wordt nu voor het eerst speelbaar buiten Windows om, want de Microsoft Solitaire Collection is beschikbaar voor Android in de Play Store.

Microsoft Solitaire Collection

Je kunt vijf verschillende versies van Solitaire spelen in de app. Klondike is de meest standaard versie met de regels die de meeste mensen wel zullen kennen. Daarnaast heb je ook nog Spider, FreeCell, Pyramid en TriPeaks. Elke modus heeft zijn eigen regels waar je rekening mee moet houden. Deze regels zijn zo anders, dat het eigenlijk vijf verschillende games zijn die je kunt spelen.

Het is een opvallende zet, omdat er al een hoop Solitaire-apps in de Play Store te vinden zijn. Microsoft Solitaire Collection heeft echter een enorm pluspunt: nostalgie. Hoewel het een simpel spelletje is, zullen veel mensen er met warme gevoelens aan terugdenken. De game heeft wel een extra laag gekregen door gameplatform Xbox Live, waardoor je uitdagingen kunt krijgen en punten kunt verdienen. Zo is het oude Patience toch weer een beetje modern.

Microsoft Solitaire Collection downloaden

De Microsoft Solitaire Collection is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. In deze gratis versie van de app zitten wel advertenties. Wil je die liever niet, dan kun je ze verwijderen door maandelijks 1,99 euro te betalen. Om de app te downloaden heb je minimaal Android 4.4 nodig.

Download Microsoft Solitaire Collection in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu