De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Microsoft Teams gaat de concurrentie aan met populaire chat-app Slack

Michel van 't Klaphek
13 juli 2018, 11:55
2 min leestijd
Microsoft Teams gaat de concurrentie aan met populaire chat-app Slack

Microsoft probeert de populaire zakelijke chat-app Slack van de troon te stoten. Dit doet men door een gratis versie van Teams uit te brengen, die een stuk meer mogelijkheden biedt.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Teams gratis: dit moet je weten

Werk je op een kantoor? Dan is de kans groot dat je bekend bent met Slack. De chat-app zorgt ervoor dat je via kanalen contact kunt onderhouden met collega’s, en minder mails verstuurt. Microsoft Teams bestaat sinds 2016, maar had tot nog toe geen gratis versie, in tegenstelling tot Slack. Dat is nu veranderd.

De gratis versie van Microsoft Teams biedt een hoop mogelijkheden in vergelijking met Slack. Het is zodoende een interessant alternatief, helemaal voor kleine bedrijven. Dit zijn de drie belangrijkste toevoegingen.

Microsoft Teams gratis

1. Genoeg plaats

In de gratis versie kun je 300 mensen toevoegen aan je groep. Voor de meeste bedrijven moet dit voldoende zijn. Collega’s kunnen elkaar een ongelimiteerd aantal berichten sturen, en deze blijven bovendien vindbaar. Bij de gratis Slack-versie kun je ‘slechts’ de laatste 10,000 berichten doorzoeken. Dat klinkt veel, maar bij een groot of actief bedrijf verdwijnen berichten soms al na een paar dagen.

Lees ook: Een applaus voor… de communicatiemogelijkheden van Slack

2. Meer opslag

Per persoon krijg je bij Microsoft Teams 2GB online opslag, bovenop de 10GB voor je team. Daarnaast zit er een ingebouwde videochat in de app, waardoor je online vergaderingen met elkaar kunt houden. Het hele team kan hierin meedoen. Dit terwijl je bij Slack enkel 1-op-1 met een collega kunt spreken, en 5GB opslag voor het gehele team krijgt.

3. Iedereen kan meedoen

Verder zijn er gastaccounts, waardoor ook mensen van buitenaf je Teams kunnen betreden. Dit is handig voor wanneer er een freelancer aan de slag gaat binnen je bedrijf. Een andere fraaie functie is de integratie met andere Office-apps, zoals Word en Excel.

Al met al is de gratis versie van Microsoft Teams een stuk uitgebreider dan Slack. Er missen echter nog wel enkele belangrijke functies, zoals privékanalen. Bovendien is Slack de afgelopen jaren immens populair geworden, waardoor het nog maar de vraag is of Microsoft deze achterstand in kan halen.

→ Download Microsoft Teams in Google Play (gratis)

Bron: Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu