In 3 stappen offline teksten vertalen met Microsoft Translator

Lars Paymans
21 april 2016, 21:05
1 min leestijd
In 3 stappen offline teksten vertalen met Microsoft Translator

Microsoft Translator wordt steeds handiger op Android. De vertaal-app kan vanaf nu teksten op afbeeldingen vertalen en is ook offline te gebruiken. In deze tip laten we zien hoe dit werkt.

Om Microsoft Translator offline te gebruiken, is het belangrijk dat je de meest recente versie van de app op je Android geïnstalleerd hebt. Met versie 2.16.82 of hoger zit je goed.  Vervolgens is het belangrijk om voordat je de internetverbinding verbreekt, je de juiste talenpakketten downloadt. Microsoft Translator ondersteunt op het moment van schrijven meer dan 40 talen, die allemaal een eigen talenpakket hebben. Door deze te downloaden kun je de app ook gebruiken als je geen internetverbinding hebt. Wel zo handig als je in het buitenland bent.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Translator offline gebruiken in 3 stappen

  1. Open de app en tik op de drie puntjes rechts bovenin beeld;
  2. Kies voor de menu-optie ‘Offline Talen’;
  3. In het volgende scherm verschijnt een lijst met alle beschikbare talenpakketten. Tik op het downloadpijltje achter een taal om hem offline op te slaan.

Zoals je in de lijst kunt zien, zijn de pakketten vaak groter dan 200MB. Zomaar iedere taal opslaan raden we dan ook niet aan, maar het kan wel handig zijn om voor vertrek even de taal van je vakantieland te bewaren.

Naast de offline vertaalfunctie kun je met Microsoft Translator nu ook via de camera van je Android teksten vertalen. Geef de app simpelweg toestemming tot je camera en richt de lens op een stuk tekst. Als Microsoft Translator de taal ondersteunt verschijnt automatisch de vertaling in beeld.

Download Microsoft Translator in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu