De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Microsofts Arrow Launcher Beta voor Android

Gijs Ettes
27 juli 2015, 7:55
2 min leestijd
Download: Microsofts Arrow Launcher Beta voor Android

Microsoft heeft stilletjes de eerste versie van zijn Arrow Launcher voor Android uitgebracht. Om deze uit te proberen kun je je aanmelden via de Google+-community of handmatig het apk-bestand downloaden en installeren.

Lees verder na de advertentie.

De eerste Android-launcher van Microsoft

Op deze pagina vind je het apk-bestand van de Arrow Launcher, de eerste homescreenvervanger van Microsoft die zich nog wel in de bètafase bevindt. Arrow is niet de eerste Android-app van het bedrijf: naast office-apps als Word en Excel zijn namelijk ook Cortana (Google Now-concurrent), Hyperlapse (timelapsevideo’s maken) en Office Lens (documenten inscannen) in Google Play te vinden.

Arrow Launcher onderscheidt zich van andere launcher doordat er  maar drie homescreens zijn  voor contacten, (veelgebruikte) apps en notities en herinneringen. Op het meest linkse homescreen vind je personen waarmee je onlangs contact hebt gehad via telefoon of e-mail. Bovenin in beeld kun je snel de telefoon-app starten. Het middelste homescreen is bedoeld voor recent gestarte apps en applicaties die je regelmatig gebruikt. Wanneer je hier een pictogram verwijdert, zal deze door een andere frequent gebruikte app worden vervangen.

Tot slot is het meest rechtse homescreen handig voor wie de neiging heeft om snel zaken te vergeten. Hier kun je namelijk notities en taken invoeren en desgewenst afvinken. Voltooide taken worden onderaan het scherm getoond. Overigens kun je vanuit elk scherm van onder naar  boven swipen om frequente apps en contacten te zien en toegang te krijgen tot de instellingen.

Microsoft Arrow Launcher downloaden

De bètaversie van Arrow Launcher is qua functionaliteit nog behoorlijk beperkt, maar werkt wel soepel en snel. Mogelijk dat de uiteindelijke versie van de launcher meer aanpassingsmogelijkheden met zich meebrengt. Wil je ‘m nu al proberen, dan kun je het 4MB wegende installatiebestand via deze link downloaden. Als de launcher niet meer bevalt, kun je deze verwijderen om je toestel weer naar zijn oorspronkelijke staat terug te brengen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu