De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Mimicker Alarm: wekker-app voorkomt doorslapen met selfies

Gijs Ettes
28 januari 2016, 15:25
1 min leestijd
Mimicker Alarm: wekker-app voorkomt doorslapen met selfies

Heb jij moeite om ‘s ochtends je bed uit te komen, dan heb je wellicht een alternatieve wekker-app nodig. Mimicker Alarm dwingt je onder meer  gekke bekken te trekken om het alarm uit te schakelen.

Lees verder na de advertentie.

Effectieve wekker-app

Mimicker Alarm is de zoveelste Android-app uit de stal van Microsoft, dat  allang niet meer alleen applicaties voor het eigen Windows Phone-platform uitbrengt. Wat de wekker onderscheidt van vergelijkbare apps is dat je hem niet zomaar kunt uitschakelen. Heb je een alarm ingeschakeld, dan kun je even snoozen, maar om ‘m daadwerkelijk uit te zetten, moet je een opdracht uitvoeren. De ene keer is dat bijvoorbeeld een object met een bepaalde  kleur fotograferen, de andere keer moet je een selfie maken waarbij je glimlacht. Je kunt zelf kiezen welke opdrachten de wekker geeft: zo kun je de  Tongue twister  uitvinken als je de Engelse taal niet machtig bent.

Mimicker Alarm is een geinige en effectieve manier om te voorkomen dat je doorslaapt, al heeft de app de neiging om je dezelfde opdrachten te geven. Zo kreeg ondergetekende twee ochtenden  achter elkaar de opdracht om een blauw object te zoeken. Ligt een blauwe koptelefoon in de buurt, dan kun je relatief eenvoudig de wekker uitzetten en doorslapen. Het maken van een specifieke selfie zorgt er dan wel weer voor dat je in de meeste gevallen snel wakker wordt.

Download Mimicker Alarm in Google Play

Mimicker Alarm is gratis te downloaden in Google Play, weegt 21MB en vereist Android 4.1 of hoger. Wel heeft  Microsofts wekker-app wat meer machtigingen nodig dan gebruikelijk, maar dat is logisch gezien de extra functies.

Download Mimicker Alarm in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu