Download: Minecraft Earth nu beschikbaar voor Android in Nederland

Lars Paymans
20 november 2019, 10:28
2 min leestijd
Download: Minecraft Earth nu beschikbaar voor Android in Nederland

Minecraft: Earth

Gratis

De grote nieuwe Minecraft-game voor Android is nu beschikbaar in Nederland. Minecraft: Earth combineert de wereld van Minecraft met die van ons met behulp van augmented reality.

Minecraft: Earth downloaden nu in Nederland

Een paar jaar geleden maakte iedereen kennis met augmented reality dankzij Pokemon Go. Microsoft doet nu iets soortgelijks met Minecraft: Earth, een nieuwe game waarin je virtuele bouwwerken in de echte wereld kunt plaatsen. Het spel is volledig in het Nederlands vertaald, wat het een stuk toegankelijker maakt voor de jongere spelers onder ons.

minecraft earth

Zodra je de game hebt gedownload, log je in met je Microsoft-account (of maak je er eentje aan) en kun je beginnen met spelen. In Minecraft: Earth draait het allemaal om het verzamelen van gereedschap en bouwblokken om nieuwe creaties mee te kunnen maken.

Lees verder na de advertentie.

Virtuele kippen in de echte wereld

Door bouwplaten te ontgrendelen als je niveau’s omhoog gaat, kun je steeds meer nieuwe creaties in de wereld plaatsen. Op die manier zet je bijvoorbeeld een paar virtuele vierkante meter neer op een echt grasveld, waar een Minecraft-kip rondloopt en een boom is neergezet.

Hoewel Minecraft: Earth gratis te downloaden en spelen is, zijn er ook in-app aankopen aanwezig in de vorm van robijnen. Deze kun je gebruiken om speciale bouwwerken te kopen in de in-game winkel.

Ontwikkelaar Mojang rolt het spel geleidelijk over de wereld uit en vanaf vandaag is Nederland ook aan de beurt. Het gaat hier nog wel om een zogenaamde early access-versie, die dus nog niet helemaal af is. Houd dus rekening met wat bugs en de nodige updates in de komende weken en maanden.

Download Minecraft: Earth (vroege toegang) in de Play Store (gratis)

Meer Android-games op Android Planet

Naast Minecraft: Earth is er natuurlijk nog veel meer te spelen op je Android-smartphone. Iedere maand zetten we onze favoriete games voor je op een rijtje, zoals Call of Duty: Mobile en Swords of Ditto in oktober. Check ook onze uitgebreide review van Call of Duty: Mobile.

Categorie: Games

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Adventskalender