De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Minesweeper: speel het legendarische mijnenveger op je Android

Redactie
8 januari 2014, 17:31
1 min leestijd
Minesweeper: speel het legendarische mijnenveger op je Android
Minesweeper

Eindelijk. Mijn Android-toestel is compleet. Of, nouja, iets completer. Minesweeper, het legendarische spel van oude Windows-computers, is nu ook voor Android te downloaden. Nederlanders kennen het spel waarschijnlijk als ‘mijnenveger’, en de app behoudt het grijze jaren negentig-design dat Minesweeper altijd al heeft gehad.

Het idee achter de game blijft hetzelfde: druk op hokjes om te kijken wat erachter zit. Kijk uit voor de bommen, want hoe langer je ongeschonden blijft hoe meer punten je verzamelt.

Lees verder na de advertentie.

Minesweeper: een oude bekende

Minesweeper2

De Android-game is een uitstekende kopie van de bekende Windows-klassieker. Zo biedt het naast eenzelfde design dezelfde gameplay, met de gekleurde nummertjes, verschillende levels – noob, beginner, intermediate, expert en custom -, en de mogelijkheid om je eigen level in te stellen. Ook zie je de beste tijden die lokaal zijn gescoord en is er een algemeen scorebord waar alle scores van over de hele wereld worden bijgehouden. Hierdoor heb je een internationale ‘leaderboard’ die aangeeft wie het beste is in Minesweeper, een titel die je natuurlijk wilt verdienen.

Verder is er een handige how-to aanwezig die beginnende gebruikers helpt om de regels van Minesweeper onder de knie te krijgen. Ook biedt de game kekke sound-effects en Google Play Games-integratie, die beide fijne eigenschappen zijn.

Download Minesweeper

Minesweeper is gratis te downloaden in Google Play. De Android-game werkt op toestellen met Android-versie 2.2 en hoger. Er is ook een pro-versie zonder advertenties aanwezig. Die app heeft een prijskaartje van 1 euro.

Download: Minesweeper

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu