De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

MiniSquadron: schiet vliegtuigen en vogels uit de lucht

Redactie
19 september 2010, 11:53
2 min leestijd
MiniSquadron: schiet vliegtuigen en vogels uit de lucht
Mini Squadron

Een nieuw spelletje in de Android Market schoot dit weekend direct door naar de top. Het gaat om MiniSquadron, een shooter waarbij je een klein vliegtuigje bestuurt. De bedoeling is dat je andere vliegtuigen uit de lucht schiet en dat je zelf niet geraakt wordt. De vijanden komen in groepen (zogenaamde ‘waves’) op je af en worden na verloop van tijd moeilijker te verslaan. Je hebt meerdere wapens en power-ups tot je beschikking om je door elk level te slaan. In totaal zijn er acht levels, vijftig vliegtuigen die je kunt unlocken en zeven wapens.

De besturing werkt gemakkelijk. Linksonder bevindt zich een soort virtuele joystick. Die kun je in allerlei richtingen bewegen, waardoor je vliegtuig van positie verandert. Rechtsboven is de schietknop gepositioneerd, waarmee je het wapen van een vliegtuig gebruikt. Je kunt als alternatief ook de (optische) trackball gebruiken om te schieten. Probeer vliegtuigen in de lucht te ontwijken. Het beste is om achter ze te vliegen en ze vervolgens neer te halen.

Lees verder na de advertentie.

De power-ups komen in de vorm van sterren. Grijp een ster uit de lucht en je bent tijdelijk onverslaanbaar. Of je hebt als wapen een gigantisch laserkanon. Hiermee schiet je alle vliegtuigen gemakkelijk neer.

Er valt nog het één en ander te verbeteren aan MiniSquadron, zoals de graphics en het icoontje. Het icoontje op de homescreen is klein en druk. Hopelijk passen de ontwikkelaars die nog aan. Daarnaast zijn de graphics niet heel erg strak. De achtergronden en menu’s zijn wazig op schermen met een hoge resolutie, zoals de HTC Desire en de Samsung Galaxy S. Een gemiste kans!

Voor de rest is MiniSquadron een erg leuk spelletje. De applicatie is tot vandaag voor 99 dollarcent te downloaden. Daarna gaat de prijs omhoog. Mis ‘m niet!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu