Mippin Buzz-widgets: al het nieuws rechtstreeks op je Android homescreen

Wouter Nijsen
21 november 2009, 7:49
3 min leestijd
Mippin Buzz-widgets: al het nieuws rechtstreeks op je Android homescreen
Widget

Mippin. com is een nieuwsportal die is geoptimaliseerd voor het gebruik met een mobiele browser. Voor Android heeft Mippin nu een aantal nieuwswidgets uitgebracht die zijn toegespitst op verschillende soorten nieuws. De serie bestaat uit US Sports Buzz, Mobile Buzz, News Buzz, Gaming Buzz, Gossip Buzz en Tech Buzz. Alle Buzz-applicaties zijn gratis en hebben dezelfde opzet, alleen de inhoud is verschillend. Feitelijk zijn het RSS-readers waarvan de inhoud via een widget op het homescreen van je Android-telefoon verschijnt. Elke Buzz Widget is voorzien van een lijst van feeds waar je een selectie uit kunt maken om te tonen. De widgets nemen precies één regel op je homescreen in beslag en de verversingssnelheid is instelbaar van elke 5 minuten tot eens per dag.

Omdat de widgets zo klein zijn wordt er slechts één item getoond. Klik je op de widget dan opent zich een fullscreen venster waar je het volledige nieuwsbericht kunt lezen. Door een rechts/links wipe ga je naar het volgende nieuws-item.

Lees verder na de advertentie.

1. US Sports Buzz
Zoals de naam al aangeeft is deze widget voor de liefhebbers van Amerikaanse sporten. De te selecteren nieuwsitems gaan over FootBall, Baseball, Basketball en Hockey, waarbij opgemerkt dient te worden dat met Football natuurlijk American Football bedoeld wordt en met Hockey, Ice Hockey.

2. Mobile Buzz
Deze widget zit vol met nieuws op het gebied van mobiele besturingssystemen en hardware. De nieuwsitems beslaan algemeen mobiel nieuws: Android, Blackberry, iPhone, Symbian en gadgets.

3. News Buzz
Belangstelling voor wat er in de rest van de wereld speelt? Dan ben je het beste af met News Buzz. De keuzemogelijkheden zijn echter beperkt tot US-news, UK-News en World-News.

4. Gaming Buzz  
Deze buzz-widgets bevat al het relevante gamenieuws. Te selecteren is het gamingnieuws voor Nintendo, Playstation, Xbox, gadgets en tech-nieuws. Opmerkelijk is dat Android hier ontbreekt, terwijl hier toch ondertussen ook voldoende games voor beschikbaar zijn.

5. Gossip Buzz
Meer belangstelling voor het lezen van de laatste celebrity-roddels? Maak dan een keuze uit TV & Film, Music, Fashion & Beauty en Bollywood. Roddels genoeg voor een bezoekje aan de kapper, al moet wel opgemerkt worden dat de getoonde roddels hoofdzakelijk over sterren uit de VS gaan.

6. Tech Buzz
Voor al het technologie-nieuws zit je goed bij Tech-Buzz. Naast algemeen tech-nieuws kun je hier terecht voor nieuws over Android, Gadgets, Gaming en Tech-video’s.

Conclusie
De Buzz-widgets van Mippin.com zijn leuk als je interesse niet verder gaat dan één of twee verschillende nieuwsgebieden. Ben je een echte nieuwsjunk dan ben je beter af met een echte RSS-reader of natuurlijk Google Reader. De verschillende widgets zijn aardig vormgegeven maar bieden weinig extra functionaliteit behalve het openen van de reader. De widgets tonen altijd enkel en alleen het nieuwste item. Beter zou het zijn als bijvoorbeeld de laatste tien items automatisch zouden rouleren. wat verder opvalt is dat de inhoud van de meeste widgets hoofdzakelijk op de VS is gericht, waardoor je verstoken blijft van landelijk en Europees nieuws.

Downloaden van de verschillende Buzz-widgets kan in de Android Market, of door het scannen van onderstaande QR-codes.

US Sports-buzz.

Mobile Buzz.

News-Buzz.

Gaming-Buzz.

Gossip-Buzz.

Tech-Buzz.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu