De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Makers van Yo-app komen met simpele fotochatdienst: Mirage

Redactie
30 juli 2014, 15:11
1 min leestijd
Makers van Yo-app komen met simpele fotochatdienst: Mirage
mirage

De makers van Yo, de enorm simpele chat-app waarmee je ‘Yo’ naar anderen kunt versturen, heeft een nieuwe app uitgebracht: Mirage. De nieuwe Android-app moet een simpele versie van Snapchat worden, waarmee je heel snel en gemakkelijk een foto naar iemand anders kunt versturen. De foto verdwijnt na een tijdje weer en wordt niet opgeslagen, zowel op de servers van Mirage als het toestel van de verzender en ontvanger.

Net als Snapchat kun je met Mirage foto’s, video’s, tekst en audio versturen die voor één keer te bekijken of beluisteren zijn. Het is daarbij mogelijk om berichten naar niet-Mirage-gebruikers te verzenden. Zij worden dan naar de webpagina van Mirage gebracht waar zij het bericht kunnen zien. Na één keer bekijken verdwijnt de webpagina. Een slimme zet van de ontwikkelaars, die daarmee inspelen op de mogelijkheid om Mirage breed te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Mirage

De interface van Mirage is opgedeeld in twee delen: één die de viewfinder van je camera toont (ofwel het beeld dat de camera opneemt) en één met je contacten. Je kunt twee keer drukken op de viewfinder om tekst aan een foto of video toe te voegen en door te swipen kun je verschillende filters toevoegen. Vervolgens druk je op de avatar van de contactpersoon en je bericht wordt verstuurd.

Het is vooralsnog alleen mogelijk om berichten naar één ontvanger te verzenden. Groepsgesprekken zijn niet mogelijk, maar de makers beloven dat er een soortgelijke feature aankomt. Daarmee is Mirage een interessante en fraaie Snapchat-concurrent, die met zijn berichten-als-webpagina-voor-niet-Mirage-gebruikers nog eens hoge ogen kan gaan gooien.

Download

Mirage is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger.

Download Mirage in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu