Miren Browser: de beste webbrowser voor Android?

Redactie
15 maart 2011, 19:44
2 min leestijd

Ooit gehoord van de Miren Browser? Ik tot voor deze week nog nooit! Blijkbaar is dit een mobiele webbrowser, die al enkele maanden in de Android Market verkrijgbaar is. Verrassend genoeg is de webbrowser stukken beter dan alternatieven van concurrenten, zoals Opera Mini, Firefox en Skyfire. De browser geeft webpagina’s goed weer, is overzichtelijk en is razendsnel. Daarnaast komt de Miren Browser met allerlei interessante foefjes en – ook niet belangrijk – een vrolijk icoontje.

Linksboven zie je een screenshot van een pagina. Zoals je ziet maakt de Miren Browser gebruik van verschillende tabbladen. Dit maakt het heel erg makkelijk om snel te wisselen tussen vensters. De adresbalk is verborgen, maar met een ‘gesture’ (van boven naar beneden vegen) komt de adresbalk weer in beeld. Onderaan in beeld zijn een paar knoppen zichtbaar. De ‘Terug’-knop brengt je terug naar het vorige scherm. Daarnaast staat een RSS-knop om een feed direct toe te voegen aan de RSS-reader in de Miren Browser. Rechts is een knop om de notificatiebalk te verbergen, waardoor je een website nog groter kunt bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Wanneer je een nieuw tabblad aanmaakt, dan kun je kiezen uit allerlei mogelijkheden. Zo is het mogelijk om te zoeken, een internetadres in te typen of om op één van je favoriete websites te klikken. Maar er is meer: de Miren Browser laat je in één oogopslag alle RSS-feeds, downloads en geschiedenis zien. Klik op RSS-feeds en je krijgt een mooi overzicht van alle nieuwste items te zien in Google Reader-stijl. Klik op Top Sites en je krijgt een uitgebreid overzicht van allerlei websites te zien in de stijl van Startpagina.nl (alleen dan iets moderner).

De Miren Browser ziet er extra goed uit op Android-apparaten met een groter scherm, zoals de Galaxy Tab en de Dell Streak. Ook positief: de mobiele webbrowser is volledig Nederlandstalig. De browser is beschikbaar voor Android-telefoons met versie 1.6 of hoger en is gratis te downloaden. Daarnaast weegt de browser slechts 2,1 MB. Een must have!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu