MixBit: app van YouTube-oprichters laat je video’s maken met clips

Gijs Ettes
4 oktober 2013, 15:28
1 min leestijd
MixBit: app van YouTube-oprichters laat je video’s maken met clips
mixbit

MixBit is een interessante gratis app, waarmee je met allerlei kleine clips een grote video kunt maken van maximaal een uur lang. Hij is gemaakt door de originele oprichters van YouTube, Steven Chen en Chad Hurley.

Net als bij Vine en de videofunctie van Instagram kun je met MixBit filmfragmenten opnemen zolang je met je vinger op het scherm drukt. Fragmenten mogen hierbij maximaal 16 seconden duren. Om die clips van maximaal 16 seconden draait de app echter niet. Het gaat om wat je allemaal met die talloze clips van jezelf en andere gebruikers kunt doen.

Lees verder na de advertentie.

Deze fragmenten mag je namelijk in een zelf bepaalde volgorde verwerken tot grotere video’s. Je kunt maximaal 256 fragmenten in een project stoppen, wat er dus voor zorgt dat je hele films kunt maken van net iets meer dan een uur lang.

Het interessantste van MixBit is toch wel dat je niet alleen van je eigen clips gebruik hoeft te maken. Als er genoeg content voorhanden komt op het netwerk van de app, worden de mogelijkheden immers erg divers. Maar, houd er daarom ook rekening mee dat jouw fragmenten eveneens zomaar in een ander filmpje kunnen belanden.

Download: MixBit (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu