De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Mobile Andrio: platformspel voor Android in Super Mario Bros.-stijl

Wouter Nijsen
13 februari 2011, 11:24
2 min leestijd
Mobile Andrio_Android_1

Mobile Andrio is zo’n game waarvan je je afvraagt hoe het mogelijk is dat deze nog in de Android Market te vinden is. Dit Android platformspel heeft namelijk wel een erg grote gelijkenis met de Super Mario Bros. serie van Nintendo. De hoofdpersoon in Mobile Andrio lijkt op de kleine loodgieter van de Japanse consolefabrikant, terwijl de gamewereld veel weg heeft van de wereld van Super Mario.

Mobile Andrio bestaat uit twaalf levels, waarin je op de klassieke manier moet rennen, springen en vijanden verslaan. Om de game optimaal te kunnen spelen is een Android-telefoon met toetsenbord wel aan te raden. De andere optie is namelijk om via diverse on-screen knoppen te spelen en dat werkt verre van optimaal. De keuze voor verschillende on-screen besturingsknoppen is overigens wel groot genoeg. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor normale richtingknoppen, een D-pad of een joystick. Ook is het mogelijk om de bewegingssensoren van je Android-telefoon te gebruiken om Andrio van richting te laten veranderen. Grootste manco is echter dat de on-screen knoppen geen multitouch ondersteunen. Je kunt dus niet rennen en springen tegelijk.

Lees verder na de advertentie.

Mobile Andrio_Android

Grafisch is Mobile Andrio van een redelijke kwaliteit en werkt de game lekker vlot. Samen met de retro soundtrack en geluidseffecten is het een aardig tijdverdrijf al is het geen volwaardige vervanger voor Super Mario Bros. Mobile Andrio is gratis te downloaden in de Android Market maar daarvoor moet je wel de nodige advertenties voor lief nemen. Wil je deze verkoopboodschappen liever niet zien dan kun je besluiten voor €1,49 de full-version aan te schaffen. Downloaden kan door het selecteren van de bijbehorende link of door het scannen van de QR-code. Als alternatief kun je overwegen de gratis game Super Android Bros. te downloaden, eveneens een Nintendo kopie.

Mobile Andrio Free Direct downloaden via je Android-telefoon, of “over the air” download via de webversie van de Android Market.

Mobile Andrio Full (1,49) Direct downloaden via je Android-telefoon, of “over the air” download via de webversie van de Android Market.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu