Mobile Spy voor Android: vertrouwen is goed, controle is beter

Wouter Nijsen
3 mei 2010, 21:41
1 min leestijd
Mobile Spy voor Android: vertrouwen is goed, controle is beter
Mobile Spy

Volgens enkele bronnen schijnt het een uitspraak van Josef Stalin te zijn: “Vertrouwen is goed, controle is beter”. Gezien het op grote schaal verzamelen en opslaan van allerhande informatie door diverse (overheids)diensten en het woud aan beveiligingscamera’s dat ondertussen in Nederland aanwezig is kun je rustig stellen dat deze quote nog steeds actueel is. Vind jij controle ook beter dan is er nu Mobile Spy voor Android. Met deze applicatie kun je diverse gegevens op een Android-telefoon in de gaten houden zonder dat de gebruiker daar iets van merkt. Big brother is watching your Android-phone.

Mobile Spy houdt een log bij van alle tekstberichten, de internethistorie, gevoerde gesprekken en gps-gegevens. Deze spionage-applicatie gaat zelfs zo ver dat de foto’s en video-opnames gelogd worden. Ook wanneer er contactpersonen aan het adresboek worden toegevoegd zal Mobile Spy die direct herkennen en opslaan. Al deze gegevens kunnen real-time via een beveiligde website bekeken worden.

Lees verder na de advertentie.

Het is nu als werkgever dus heel eenvoudig om te controleren of er ongewenste activiteiten plaatsvinden op het Android-toestel van de zaak. Ook als ouder kun je de digitale gangen van je kroost nu eenvoudig controleren. Je kunt je natuurlijk afvragen hoe lang Mobile Spy op een Android-telefoon geïnstalleerd zal blijven wanneer een gebruiker wat meer thuis raakt in de Android-materie en via de instellingen op het toestel op onderzoek gaat naar de geïnstalleerde applicaties.

Terug naar “vertrouwen is goed, controle is beter”. Er zullen best gevallen te bedenken zijn waarbij een applicatie als Mobile Spy goed in te zetten is, al heeft het er alle schijn dat eigenlijk een andere quote meer van toepassing is op dit soort applicaties: “zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten”.

Meer informatie is te vinden op de website van Mobile Spy

Via: PR newswire

Categorie: Tools
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's