De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze app laat zien of je moet rennen om de trein te halen

Redactie
7 april 2015, 15:21
1 min leestijd
Deze app laat zien of je moet rennen om de trein te halen

De Android-app Moet Ik Rennen laat zien of je een sprintje moet trekken om je trein, metro, bus, tram of veerboot te halen.  De app toont altijd de eerstvolgende reisoptie en of je jezelf daarvoor moet haasten.

Lees verder na de advertentie.

Moet Ik Rennen is ontwikkeld door vier studenten  Communicatie en Multimedia Design in opdracht van de Gemeente Amsterdam. “De app is simpel, ludiek en het vertelt je precies wat je als dagelijkse OV-reiziger wilt weten. Moet je op het moment van vertrek rennen om je eerstvolgende vervoermiddel te halen”, aldus de studenten.

Zo werkt de Moet Ik Rennen-app

De app gebruikt realtime ov-data voor  trein, bus, metro, tram en veerboot en laat je snel en gemakkelijk je reistraject invoeren. Via de gps van je smartphone herkent de app jouw locatie, waarbij je alleen de eindbestemming hoeft in te voeren. De app zoekt vervolgens de snelste route op en toont bij deze route de melding of je moet rennen om het vervoersmiddel te halen. Bij deze melding verschijnt automatisch de resterende tijd die je hebt.

Door te swipen kun je aangeven of je de aansluiting wel of niet hebt gehaald. Verder biedt de app een overzicht van het gehele traject, kun je simpel een andere reisoptie kiezen en zijn er kortingen aanwezig die je kunt gebruiken als je de aansluiting hebt gemist.

Download Moet Ik Rennen

Moet Ik Rennen is gratis te downloaden voor apparaten met Android-versie 3.2 en hoger.

Download Moet Ik Rennen in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu