De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Molome sociale foto-app voor Android: foto’s maken, bewerken en delen

Wouter Nijsen
22 juni 2011, 11:49
1 min leestijd
Molome sociale foto-app voor Android: foto’s maken, bewerken en delen
Molomo_Android_icon

Op de iPhone is het al langer een trend: foto’s maken, voorzien van een effect en vervolgens delen met je vrienden. Een bekend voorbeeld van een dergelijke sociale foto-app is Instagram, die overigens op termijn ook voor Android beschikbaar komt. Het zou echter zo maar kunnen gebeuren dat een andere Android-app met de eer gaat strijken aangezien er momenteel meerdere sociale foto-apps voor Android uitkomen. Kort geleden kon je hier op Android Planet bijvoorbeeld al een artikel lezen over Lightbox, en er zijn meer kapers op de kust.

Lees verder na de advertentie.

Molome is zo’n app die zijn best doet om zoveel mogelijk Android-gebruikers voor zich te winnen. De basis van Molome is gelijk aan die van andere foto-sharing apps. Je maakt via de app een nieuwe foto, of kiest een bestaande uit de gallerij, en vervolgens kun je 1 van de 19 beschikbare effecten toepassen. Ben je tevreden met het resultaat dan kun je de foto uploaden naar de Molome-comunity en via Facebook en Twitter delen met je vrienden. Naast je eigen foto’s en die van je Molomo-vrienden vind je in de app ook een zogenaamde “public timeline” waarin je de foto’s van willekeurige andere gebruikers kunt bekijken.

Molomo_Android_1
Molomo_Android_2

De interface van Molome heeft wellicht niet een echte Android-look maar is in ieder geval duidelijk en roept geen vraagtekens op. Is Molome een waardig tegenstander voor het nog te verschijnen Instagram? Of laat je deze app schieten en wacht je op het “origineel”. Downloaden kan gratis in de Android Market of door de QR-code te scannen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu