De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Monument Valley 2 nu ook beschikbaar voor Android

Thomas Haenen
6 november 2017, 16:28
2 min leestijd
Download: Monument Valley 2 nu ook beschikbaar voor Android

Het vervolg op één van de mooiste mobiele games is eindelijk ook voor Android verkrijgbaar. Doorkruis ogenschijnlijk onmogelijke werelden in Monument Valley 2 en ontrafel geheimen in deze puzzelgame.

Lees verder na de advertentie.

Monument Valley 2: puzzelgame en kunstwerk in één

We hebben er als Android-gebruikers even op moeten wachten, want Monument Valley 2 is al sinds deze zomer verkrijgbaar voor iOS. Vanaf nu kun je de game ook in de Play Store downloaden. Daarvoor betaal je 5,49 euro, maar dat is het absoluut waard.

In Monument Valley 2 neem je, net als in de originele game, Ro bij de hand. Door op het scherm te tikken en te draaien aan schakelaars verken je met haar de wereld. Dit keer is Ro echter niet alleen: de moeder wordt vergezeld door haar dochter. De twee worden regelmatig van elkaar gescheiden, en het is aan jou om ze, door de puzzels op te lossen, weer bij elkaar te brengen.

Echt moeilijk is Monument Valley 2 niet. Net als bij het eerste deel is een oplossing al vrij snel zichtbaar als je even goed naar een puzzel staart. Je speelt de game dan ook vooral voor de prachtige beelden: elke wereld weet je weer op een andere wijze visueel te verrassen. In totaal zijn er veertien werelden om te ontdekken, iets meer dan de originele game en genoeg om je meerdere uren zoet te houden.

De werelden zelf zijn dan ook weer het absolute hoogtepunt van de game. Monument Valley is gebaseerd op het werk van M.C. Escher, en dat zie je direct. Elke wereld lijkt op het eerste gezicht oneindig en onmogelijk, maar als je het perspectief aanpast blijkt alles toch te passen. Een muur blijkt eigenlijk een trap te zijn, terwijl een onbereikbare deur opeens op dezelfde hoogte zit als Ro. Zo combineert Monument Valley puzzels met visuele hoogstandjes.

Monument Valley 2 voor Android downloaden

Monument Valley 2 is via onderstaande link te downloaden in de Play Store. De app werkt op elke smartphone met Android 4.4 of nieuwer.

Download Monument Valley 2 in Google Play (5,49 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu