De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Prachtige game Monument Valley nu ook voor Android

Redactie
14 mei 2014, 17:34
1 min leestijd
Prachtige game Monument Valley nu ook voor Android

Monument Valley is per direct beschikbaar voor Android. De game werd aanvankelijk alleen op iOS gelanceerd en werd binnen een korte tijd enorm populair. Monument Valley ontving lovende recensies en stond weken in de top tien van best verkochte games in de App Store. Reden genoeg om zo spoedig mogelijk naar Android te komen, dus.

Lees verder na de advertentie.

In de game gebruik je verschillende perspectieven om een level uit te spelen. De game is namelijk op een specifieke manier vormgegeven waardoor je constant van perspectief kunt veranderen om op deze manier nieuwe objecten te ontdekken en achter nieuwe game-elementen te komen. En dat zorgt voor een zeer eigenzinnige game-ervaring. Fez-spelers zullen bekend zijn met spelen vanuit verschillende perspectieven.

monumentvalley2

De game is gebaseerd op het werk van Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher, die veel speelde met wiskundige principes. Zijn werken lijken oneindig te zijn, maar door zijn kunst op verschillende te bekijken wordt het perspectief en daarmee ook de kunst compleet anders. Door het gebruik van meerdere dimensies en optische illusies is de Monument Valley Android-versie onvoorspelbaar en enorm leuk.

Door met je vinger over het scherm te vegen kun je het perspectief aanpassen. Verder speelt Monument Valley als een avonturengame waar het gaat om ontdekken en raadsels oplossen. De game is tevens geschikt voor Android-tablets en al je savegames worden in de cloud opgeslagen, waardoor je op elk toestel verder kunt gaan waar je was gebleven.

Check Monument Valley in actie

Monument Valley Android-versie downloaden

Monument Valley is voor een adviesprijs van 3,59 euro te koop in Google Play.

Download: Monument Valley (3,59 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu