De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Voeg AR-effecten toe aan je eigen gifs met Google Motion Stills

Michel van 't Klaphek
7 februari 2018, 10:52
1 min leestijd
Voeg AR-effecten toe aan je eigen gifs met Google Motion Stills

Google heeft de Motion Stills-app van een update voorzien. Je kunt nu AR-stickers aan foto’s toevoegen, terwijl ook het uiterlijk is aangepast.

Lees verder na de advertentie.

Voeg AR-stickers toe aan foto’s en video’s

Met de Motion Stills-app maak je dynamische foto’s, om ze vervolgens als gif-bestand of korte video te delen met vrienden. Hierbij wordt gebruikgemaakt van Googles stabilisatietechnologie. Een nieuwe versie van app is nu in de Play Store te vinden. Wat direct opvalt is het veranderde uiterlijk. De bedieningsknoppen zijn naar beneden verplaatst, waardoor je meer ruimte hebt voor de fotoweergave.

Ook nieuw zijn de augmented reality-stickers. Met AR worden virtuele objecten in de echte wereld getoond. De technologie wordt steeds populairder, en zien we onder andere voorbij komen in spellen als Pokémon GO en Apples Animoji. Momenteel kun je kiezen uit zes stickers, waaronder een kip, wereldbol en alien. Google zegt op een later, onbekend moment nog vier andere stickers toe te voegen, waaronder een papegaai en UFO.

Let wel: deze AR-stickers werken niet op iedere Android-telefoon. Je smartphone moet namelijk wel augmented reality ondersteunen. Dat kan op dit moment slechts op een handjevol moderne smartphones, waaronder de Google Pixel 2 en Huawei Mate 10 Pro.

Toevoegen gaat heel gemakkelijk. Selecteer simpelweg een sticker en sleep hem naar de gewenste positie op je foto. Vervolgens kun je de foto opslaan, waarbij de seconden voor- en na het nemen ook geregistreerd worden. Dit resultaat deel je gemakkelijk met één tik als gif-bestand of video.

Motion Stills voor Android downloaden

De nieuwste versie van Motion Stills is nu te downloaden in de Play Store. In het Nederlands heet de app ‘Bewegende foto’s’. De app is gratis en werkt op alle smartphones met Android 5.1 of nieuwer.

Download Google Motion Stills in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu