Download: Moto Camera-update voegt stickers en filters toe

Thomas Haenen
12 december 2018, 14:04
1 min leestijd
Download: Moto Camera-update voegt stickers en filters toe

Motorola heeft een nieuwe versie van de Moto Camera-app in de Play Store geplaatst. Met deze update kun je onder andere je foto’s voorzien van augmented reality-stickers.

Moto Camera-update beschikbaar

Doorgaans kan de camera-app op je smartphone alleen bijgewerkt worden via systeemupdates. Die zijn behoorlijk ingrijpend en moeten door de provider gekeurd worden, waardoor het lang kan duren voor ze jouw toestel bereiken. Motorola heeft het echter slimmer aangepakt: de camera-app staat gewoon in de Play Store. De Moto Camera-update die het bedrijf vandaag introduceert, rolt per direct uit naar alle Moto-smartphones.

Na het installeren van de update beschikt de Moto Camera-app over een nieuwe ‘Spot Color’-feature voor de selfiecamera. Je selecteert bij het maken van een selfie één kleurentint die mag blijven, en de rest wordt zwart-wit gemaakt. Dan heeft je haar of zonnebril bijvoorbeeld wel zijn kleurtje, maar is de rest van de foto monochroom. Ook kun je een watermerk aan je foto toevoegen en portretfoto’s maken met de selfiecamera.

Moto Camera-update 2018

Voor bezitters van de Moto Z3 Play is er nog een extra feature: AR-stickers. Op deze toestellen wordt augmented reality ingezet om virtuele stickers in de echte wereld te tonen. Je kunt bijvoorbeeld een virtueel bord of beest plaatsen op je keukentafel en vervolgens een foto maken. Tot slot heeft Motorola kleine stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd in de camera-app.

Download de Moto Camera-update

De Moto Camera-app staat standaard al op alle smartphones van Motorola. De update lijkt echter niet beschikbaar te zijn voor alle toestellen van het bedrijf. Van onze bezoekers horen we dat deze bijvoorbeeld nog niet werkt op de Moto E5 Plus. Het is onbekend of en wanneer de update naar alle Motorola-smartphones uitrolt.

Download Moto Camera in Google Play (gratis)

Lees meer nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu