Gave Moto X notificaties op je Android-toestel met ActiveNotifications

Redactie
19 augustus 2013, 13:59
1 min leestijd
Gave Moto X notificaties op je Android-toestel met ActiveNotifications
Moto X notificaties

Krijg de gave Moto X notificaties op je Android-toestel met de gratis app ActiveNofications. De app weergeeft op eenzelfde manier als de Moto X notificaties op het lockscreen. Dit gebeurt als volgt: op het lockscreen, dat normaliter geheel zwart is met alleen een witte digitale klok, verschijnt een eveneens wit icoon voor het type notificatie dat de telefoon ontvangt.

Als je op de notificatie drukt, kun je naar boven swipen om op de notificatie te reageren – zeg een e-mail beantwoorden – en naar links of rechts swipen om de notificatie te archiveren en van het scherm te halen. Deze vorm van notificaties weergeven is met name handig als de telefoon op je bureau ligt.

Omdat de app alleen maar enkele pixels van het scherm flink laat oplichten, slurpt het volgens de ontwikkelaar niet veel energie op. Dit geldt helemaal voor amoled-schermen die bij een zwarte kleur totaal geen energie verbruiken.

Lees verder na de advertentie.

Moto X notificaties zijn handig en gaaf

Net als bij de Moto X laat ActiveNotifications de notificatie op het lockscreen niet zien als de telefoon in je zak zit: daar zorgen de sensors binnen de telefoon voor. Het is daarbij helemaal naar eigen wens in te stellen welke notificaties de app laat zien.

https://www.youtube.com/watch?v=Gs0JD5KITfM

ActiveNotifications biedt ook een premium-versie waarbij notificaties ‘s nachts kunnen worden uitgeschakeld. Ook is het in die versie mogelijk om de helderheid van het lockscreen aan te passen.

Download: ActiveNotifications (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu