Motorola vervangt Google door Skyhook op Android-toestellen
Redactie

skyhook vegasEerder vandaag kon je al lezen dat Samsung Google aan de kant zet en voortaan voor Yahoo-applicaties kiest. Nu is er opnieuw een toestelfabrikant die Google (gedeeltelijk) aan de kant zet. Motorola heeft via een persbericht bekendgemaakt dat ze op Android-toestellen niet langer gebruik maken van Google’s locatiediensten. In plaats daarvan stappen ze over naar Skyhook. Motorola is daarmee de eerste Android-toestelmaker die van Google is afgestapt. Skyhook zorgt ervoor dat je aan de hand van GPS-satellieten, Wi-Fi-hotspots en telefoonmasten je locatie kunt bepalen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De techniek zal in de meerderheid van de toestellen worden toegepast. Motorola gaat de Skyhook-ondersteuning integreren in het OS, zodat er voor kopers van toestellen geen keuze meer is. Elke applicatie op het toestel kan straks gebruikmaken van de locatiefuncties. Android-applicatieontwikkelaars maakten al massaal gebruik van de Skyhook-diensten voor plaatsbepaling in hun app, maar dat een toestelmaker nu compleet van Google afstapt, is nieuws.

Via: persbericht, via Engadget

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.