Apples eerste Android-app is kopie van bestaande app

Gijs Ettes
18 september 2015, 12:29
1 min leestijd
Apples eerste Android-app is kopie van bestaande app

Gelijktijdig met de release van iOS 9 verscheen er ook een app in Google Play om Android-gebruikers te helpen om over te stappen naar iOS. Move to iOS is echter niet door Apple zelf ontwikkeld, maar een kopie van een bestaande applicatie.

Lees verder na de advertentie.

Move to iOS Android-app is kopie

De overstap-app van Apple was al langer beschikbaar in Google Play, maar dan onder de naam Copy My Data. Die werd werd gemaakt door Media Mushroom, een Britse ontwikkelaar die is gespecialiseerd in het synchroniseren van data tussen smartphones, tablets en computers. Media Mushroom heeft op het moment van schrijven twee apps in Google Play en de App Store staan (Copy My Data en Device Switch) die in wezen hetzelfde doen: contacten, foto’s, video’s en andere data overzetten van de ene naar de andere smartphone. Het verschil is dat Device Switch de overstap van Android naar BlackBerry 10 gemakkelijker moet maken.

move to ios android

In de code van Move to iOS zijn talloze aanwijzingen te vinden dat de app in wezen een kopie is van Copy My Data, maar dan met een vernieuwde interface. Het lijkt aannemelijk dat Apple de rechten heeft gekocht om de applicatie van Media Mushroom onder een andere naam uit te brengen.

Android-gebruikers zijn daar momenteel nog niet over te spreken. Move to iOS heeft slechts 1,7 sterren in de Play Store en wordt door veel gebruikers de grond in geboord. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk minder te maken met de functionaliteit van de app en meer met het feit dat Android-fans niks moeten weten van (een overstap naar) iOS.

Download Move to iOS in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu