Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Moves: fijne bewegingstracker eindelijk voor Android beschikbaar

Redactie
21 september 2013, 18:10
2 min leestijd
Moves: fijne bewegingstracker eindelijk voor Android beschikbaar
moves android

Al enkele maanden ben ik groot liefhebber van de quantified self-armband Fitbit Flex. Het apparaartje houdt bij hoeveel je loopt, hoeveel calorieën je verbruikt en geeft je een seintje als een dag te weinig hebt bewogen. Toch kost de Fitbit Flex verdomd veel moeite om de armband goed te gebruiken. Je moet informatie invullen, een schema bijhouden, met een app synchroniseren, ‘m in een speciale adapter opladen. Kortweg: het kost te veel tijd.

moves android

Daar wil Moves verandering in brengen: de bewegingstracker draait altijd en overal op de achtergrond, in het geheugen van je telefoon.

De app, die door een Finse ontwikkelaar is gemaakt, is al sinds het begin van dit jaar beschikbaar voor de iPhone en scoort op iOS erg goed. “Moves is een bewegingstracker voor de mainstream”, aldus de ontwikkelaar.

Lees verder na de advertentie.

Moves houdt de gehele dag bij wat je aan het doen bent, van lopen tot fietsen of als je een stuk met de trein gaat. Aan het einde van de dag geeft Moves dit in een handige en mooie sporttijdlijn weer, waarna je precies kunt zien wat je hebt gedaan die dag. Ook is er een handige stappenteller aanwezig en kun je op een kaart bekijken welke route je die dag hebt afgelegd. Het is tevens mogelijk om een stappendoel in te stellen, maar Moves is voornamelijk bedoeld om je inzicht te geven in hoe je dag dag door beweegt en actief bent.

Moves Android-screenshots

Download Moves voor Android

Moves is gratis in Google Play te downloaden. Omdat de app veel op de achtergrond draait, verbruikt de telefoon wel meer energie dan normaal. Dit kan een negatief effect op de batterijduur hebben. In onze testen merken we inderdaad een batterij die iets sneller leegloopt, maar het is geen drastisch groot verschil. Probeer het vooral even uit en kijk of je het energieverbruik niet te storend vindt.

Download: Moves (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu