De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Movesum toont hoeveel biertjes je met wandelen verbrandt

Gijs Ettes
26 januari 2016, 12:26
1 min leestijd
Movesum toont hoeveel biertjes je met wandelen verbrandt

Movesum is een wezen een stappenteller, maar wel eentje die op fraaie wijze toont wat je nu precies op een dag verbrandt met wandelen. De app werkt samen met Google Fit.

Lees verder na de advertentie.

Fraaie stappenteller

movesum

Je moet Movesum dan ook vooral zien als aanvulling op Googles gezondheids-app, want hij vervangt niet alle functies. Wel is het een geinig alternatief voor de stappentellerfunctie van Google Fit, door visueel te maken hoeveel biertjes, hamburgers of pizzapunten je verbrandt met wandelen. In het hoofdscherm kun je van links naar rechts vegen om verschillende soorten voedsel te zien. Er zitten ook gezondere opties tussen, zoals selderij, sinaasappels en bananen. Door erop te tikken, kom je meer te weten over de voedingswaarde en de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vet.

Door even naar beneden te vegen, kun je een stappendoel instellen en notificaties in- of uitschakelen. Verder geeft de app voor maximaal een week je progressie weer; voor meer informatie zul je dus Google Fit in moeten duiken. Verder heeft Movesum niet gek veel om het lijf, al is de app relatief klein en energiezuinig. Ook hoef je niet met geen gekke permissies akkoord te gaan om ervan  gebruik te maken.

Movesum downloaden in Google Play

Movesum is 3,8MB groot en is gratis beschikbaar in Google Play. Om de app te gebruiken heb je Android 4.0.3 of nieuwer nodig. Ook moet Google Fit geïnstalleerd staan.

Download Movesum in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu