MovieTube: bekijk volledige films op YouTube met Android-app

Redactie
3 februari 2014, 16:19
1 min leestijd
MovieTube: bekijk volledige films op YouTube met Android-app
movietube

Films kijken op YouTube? Dat kan met MovieTube. De app indexeert films, series en documentaires, en weergeeft deze content in een handig overzicht. Ook fungeert MovieTube als een zoekmachine voor dergelijke content.

Een belangrijk onderdeel van MovieTube zijn de buitenlandse films. Naast Engelse films zijn er namelijk ook Franse, Duitse, Spaanse, Portugese, Italiaanse, Russische, Koreaanse, Japanse, Chinese, Kantonese, Arabische, Thaise en nog enkele andere buitenlandse films te bekijken. Nederlandse films zijn niet aan de app toegevoegd. Sommigen zijn voorzien van (Engelse) ondertiteling, anderen niet. Deze films mogen via YouTube worden verspreid, waardoor veel films ook vrij oud zijn.

Lees verder na de advertentie.

MovieTube: screenshots

Naast oude en buitenlandse films is het hier en daar ook mogelijk om een recente film te bekijken. Zo laat de app ook resultaten van andere websites zien, waaronder websites die dergelijk nieuwe films – denk aan The Hobbit of Rush – tonen. De film wordt vervolgens in de browser afgespeeld. Ook series, die veelal via dit soort websites te bekijken zijn, worden in een overzichtelijke interface getoond. Bij elke aflevering staat een afspeel-knop en de afleveringen worden handig gesorteerd.

Ook is het mogelijk dat sommige recente films voor enkele dagen of weken op YouTube staan, waarna Google ze weer verwijdert. Deze films zijn voor die periode ook te bekijken middels MovieTube. Wil je alleen films via YouTube bekijken? Via de instellingen kun je deze functie activeren. Ook is het mogelijk om films op verschillende manieren te filteren, zoals op genre, releasejaar of taal.

Meer weten over YouTube?

Check ook ons uitgebreide artikel over YouTube Android, met handige tips en trucs. Of lees het laatste nieuws over de videodienst.

Download: MovieTube (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu