Moxier World: weerbericht met uitgebreide widget voor Android

Wouter Nijsen
28 juli 2010, 11:19
2 min leestijd
Moxier World: weerbericht met uitgebreide widget voor Android
Homescreen Widget

Moxier van Emtrace Technologies kennen we hoofdzakelijk van hun mailprogramma voor Android, met ondersteuning voor Exchange. Daarnaast biedt Emtrace Technologies ook nog het gratis Moxier World aan. Met deze applicatie kun je de weerverwachting en de huidige condities van meerdere steden tegelijk bekijken. Dat kan zowel binnen de applicatie zelf als via de widget. Wanneer je de applicatie opent worden de verschillende steden met hun huidige weersgesteldheid als tegels weergegeven, zodat je een snel overzicht kunt krijgen. Selecteer je een bepaalde tegel dan opent zich een detailscherm met daarin de weersverwachting voor de komende vijf dagen. Voor een snelle blik op het weer hoef je overigens de applicatie zelf eigenlijk niet eens te openen, Moxier World heeft namelijk ook een widget voor op je homescreen.

Bij het widget heb je de keuze uit twee formaten, 4×1 en 4×2. Bij de kleinste van de twee formaten zullen de steden die je gekozen hebt in volgorde rouleren zodat ze elk een paar seconden zichtbaar zijn. Het 4×2 widget toont een voorkeursstad met daaronder steeds twee andere steden uit je lijst.

Lees verder na de advertentie.

Grafisch ziet Moxier World er mooi en verzorgd uit met mooie iconen en duidelijk leesbare teksten. Via de instellingen kun je aangeven of de temperatuur in Celcius of Fahrenheit moet worden weergegeven. Ook is hier in te stellen of je het weer automatisch wilt laten verversen; helaas is de interval waarmee dit gebeurt echter niet in te stellen. De snelheid waarmee de verschillende steden binnen het widget rouleren kun je naar wens instellen in 5, 10, 15 en 30 seconden of 1 minuut. Verder kun je aangeven welke steden binnen het widget getoont moeten worden.

Klein puntje van kritiek is dat het selecteren van een plaatsnaam niet altijd goed gaat. Zodra je bijvoorbeeld Groningen wil toevoegen laat Moxier World Groningen, Germany zien. Ook de Nederlandse plaats Zwolle wordt niet gevonden, in plaats daarvan kiest de applicatie voor Zwolle, LA. Wellicht dat in de toekomst de database met beschikbare plaatsen verder wordt aangepast.

Wil je graag een kleurijk weerwidget voor op je homescreen dan is Moxier World zeker de moeite van het downloaden waard. Moxier World is gratis de downloaden in de Android Market, of door het scannen van de QR-code. Downloaden via je Android-telefoon kan door deze link voor de cupcake versie, of deze link voor de overige Android-versies.

Moxier World:

Moxier World Cupcake:

Spotlights: Android, Widgets

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's