Mozilla kondigt Firefox-browser voor Android aan

Redactie
19 oktober 2009, 20:19
1 min leestijd
Mozilla kondigt Firefox-browser voor Android aan
fennec logo

De website GigaOm had een gesprek met Mozilla CEO John Lilly en vice-president Jay Sullivan. Daarin bevestigde het duo dat ze bezig zijn met een Firefox-browser voor Android. Een releasedatum werd nog niet bekendgemaakt, maar Firefox is een paar maanden geleden al op het Android-notebook van Acer gespot, maar daarbij kan het ook gaan om een Linux-versie die Acer zelf geschikt heeft gemaakt voor Android.

Jay Sullivan van Mozilla legde in het interview uit waarom ze nu pas van start gaan:

Lees verder na de advertentie.

Until recently, Android was Java, but they released Android NDK which uses C/C++ and that is what we program in, so we are now looking at developing Firefox for Android.

John Lilly voegde er nog aan toe dat Mozilla bovendien heeft gewacht om een complete browser te kunnen maken. Het heeft niet alleen te maken met de programmeertools, maar ook met de toestellen:

Sure, we are behind, but we didn`t want to do a browser that didn`t do the whole web. We wanted to build a browser that did everything “” Javascript, CSS, Flash, SVG, video and audio. What that meant was we had to wait for a while for devices to get better to handle this modern browser.

Firefox zal bovendien de eerste browser voor Android worden, waarin het mogelijk is om add-ons te installeren, net zoals op de desktop al mogelijk is. In juni kondige Mozilla al aan dat ze wel mogelijkheden zagen voor Firefox op Android.

Naast Firefox is er ook een Android-versie van Opera Mobile in de maak.

Via: GigaOm

Categorie: Communicatie
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's