Mozilla onthult alphaversie Firefox voor Android

Redactie
28 augustus 2010, 9:45
1 min leestijd
Mozilla onthult alphaversie Firefox voor Android
mozilla fennec

Kijk jij al uit naar Firefox op je Android-telefoon? Deze dag komt steeds dichterbij. Mozilla heeft namelijk een alphaversie van haar mobiele browser uitgebracht. De mobiele browser draait overigens op dezelfde Gecko-motor als Firefox 4.0. De nieuwste alphaversie bevat elektrolyse. “Door elektrolyse worden de interface van de browser en het weergeven van de content van elkaar gescheiden”, zegt Stuart Parmenter van het Mozilla team. “Hierdoor reageert Fennec (de werknaam van Firefox Mobile) veel sneller op bepaalde handelingen.” Stel, een webpagina loopt vast, dan is het niet zo dat de hele browser vastloopt.

Eerder deze week werd de vierde bèta van Firefox 4 gelanceerd. In Fennec 2.0 zit een synchronisatie-functie, waarmee je bladwijzers, wachtwoorden, geschiedenis en tabs kunt uitwisselen tussen Firefox 4 op jouw computer en Fennec 2.0 op je Android-telefoon. Heb je een oudere versie van Firefox? Dan kun je de Sync-plugin downloaden via de website van Firefox.

Lees verder na de advertentie.

Fennec pre-alpha

Fennec 2.0 kan geïnstalleerd worden op telefoons met Google Android, maar ook op de Nokia N900. Daarnaast is het verstandig om de alpha alleen te installeren als je een snelle telefoon hebt met een 1 GHz processor, zoals de Samsung Galaxy S, de Google Nexus One of de HTC Desire.

Onlangs speelde onze redacteur Jeroen Oosterhof met Fennec. Hij was niet onder de indruk. “Helaas is Fennec in dit stadium niets sneller dan de standaard Android webbrowser en dus nog niet echt bruikbaar”, zegt hij in de laatste alinea van het artikel. “Wel geeft deze build een goede indruk van de gebruikte interface.”

Fennec 2.0 installeren? Ga naar deze pagina in je Android-browser en klik op ‘Download Alpha – Free’. Het programma is enkele tientallen megabytes groot, dus maak wat ruimte vrij op het interne geheugen van je telefoon.

Via: Reuters

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu