De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Mozilla ziet mogelijkheden voor Firefox op Android-toestellen

Redactie
29 juni 2009, 14:29
1 min leestijd
Mozilla ziet mogelijkheden voor Firefox op Android-toestellen
fennec logo

Google’s keuze om native software voor Android te laten ontwikkelen, opent mogelijkheden voor interessante nieuwe software. Bijvoorbeeld een versie van Firefox, speciaal voor Android ontwikkeld. Op dit moment worden alle Android-applicaties van externe ontwikkelaars geschreven in Java. Ze draaien in Google’s Dalvik Java-virtual machine. Mozilla, de organisatie achter de Firefox-browser, ziet al mogelijkheden om een aangepaste browser te gaan ontwikkelen.

Jay Sullivan, Mozilla’s vice president voor mobiel zegt:

Lees verder na de advertentie.

Developers are taking a look at the NDK to see if it provides the capabilities we need to bring Fennec to Android. If it’s possible, I think our community would be interested in doing it, because Android will be appearing on more smartphones with the capabilities to provide a good browsing experience.

Een jaar geleden zei Mike Schroepfer, de toenmalige vice-president van engineering, dat Mozilla zich niet op Android richt vanwege de beperking tot Java en ook omdat Android al een prima browser heeft meegeleverd. Ze concentreren zich liever op andere platforms, die geen browser of geen goede browser hebben, meende Schroepfer in mei 2008. Hij zei ook uit te kijken naar het moment waarop Google het platform verder openstelt.

Google levert bij Android een browser mee, die is gebaseerd op de open source WebKit-engine. Diezelfde engine wordt ook gebruikt in Google Chrome, Safari en de browser van de Palm Pre. Mozilla is ook geïnteresseerd in het ontwikkelen van browsers voor netbooks.

Via: CNET

Categorie: Communicatie
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's