MSN voor Android: volledig vernieuwde nieuws-app

msnMSN voor Android is vanaf de grond herschreven en richt zich nu op zo overzichtelijk mogelijk het nieuws aanbieden. De app van Microsoft doet met zijn nieuwe uiterlijk vooral aan Windows Phone 8 denken: alle onderdelen van de app zijn te bereiken via felgekleurde tiles.

De nieuwe MSN voor Android draait wel alleen op Android-toestellen die Android 4.0 of hoger draaien en biedt onder andere de kanalen nieuws, sport, entertainment en lifestyle. MSN richt zich met zijn nieuws vooral op lokale feiten en groot internationaal wereldnieuws, gebracht op een erg toegankelijke manier.

MSN voor Android bevat nog enkele missers

msn 2De MSN voor Android-app biedt daarnaast toegang tot de e-mailberichten op je Outlook-account, maar gaat hiervoor wel gewoon naar de mobiele site.

Het was natuurlijk handiger geweest als je dan bijvoorbeeld naar de Outlook-app gaat, mocht die geïnstalleerd staan op je Android-toetel. Nieuwsartikelen delen via onder andere sms, e-mail en andere sociale netwerken gaat dan weer wel vrij soepel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De app belooft wel zaken die het nog niet echt waar blijkt te maken. Zo zou de app geoptimaliseerd zijn voor touchscreens, maar je doet nog steeds het leeuwendeel van de navigatie via knoppen, niet vaak via het beloofde vegen. De app verspringt daarnaast soms over op de Engelse variant van de MSN-site.

Download: MSN (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.