De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

MSTY: Snapchat-concurrent met muziek

Gijs Ettes
17 augustus 2015, 10:02
2 min leestijd
MSTY: Snapchat-concurrent met muziek

De nieuwe chat-app MSTY is het best te omschrijven als Snapchat met muziek. Alvorens je een bericht met foto naar een ander verstuurt, moet je eerst een bijpassend liedje uitkiezen.

Lees verder na de advertentie.

Chatten met muziek

‘There`s a MSTY for every moment’, aldus de makers. Je hebt bij het versturen van elk berichtje dan ook de keuze uit tientallen populaire nummers van bijvoorbeeld Years & Years, Hozier en Jason Derulo. Je meldt je aan bij MSTY met je telefoonnummer, waarna je een verificatiecode ontvangt en in je contactenlijst kunt checken of andere gebruikers de app ook op hun toestel hebben staan. Is dat het geval, dan krijg je een notificatie en kun je beginnen met chatten.

Bij elk bericht selecteer je eerst een liedje (uit de top 30 van MSTY of op basis van genre of jouw humeur), vervolgens een achtergrond en daarna een bericht. Je kunt plaatjes toevoegen uit je galerij of een nieuwe foto maken. Voordat je je creatie stuurt, kun je nog even bekijken hoe het overkomt met muziek erbij. Het hele proces neemt maar een paar seconden in beslag en werkt vlekkeloos.

In tegenstelling tot Snapchat blijven berichten zichtbaar in klassiek overzicht met chats; ze verdwijnen dus niet nadat je ze hebt bekeken. Verder is het goed om te weten dat de applicatie er voor zowel Android als iOS is. Je kunt dus ook chatten met gebruikers die over een iPhone beschikken. Op het moment van schrijven is  MSTY tussen de 1000 en 5000 keer gedownload in Google Play, dus de kans dat veel van jouw contacten van de app gebruikmaken is niet heel groot.

MSTY downloaden

Wil je MSTY niettemin uitproberen, dan kun je de app gratis downloaden  in Google Play. MSTY is vooralsnog vrij van advertenties, 6,2MB groot en vereist Android 4.1 of hoger.

Download MSTY in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu