De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Multitouch voor de Android-webbrowser van de G1 [hack]

Redactie
7 februari 2009, 21:00
1 min leestijd
Multitouch voor de Android-webbrowser van de G1 [hack]
multitouch webbrowser

De nieuwste update van Android (1.1 RC33) bevat geen multitouch-functie. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat Apple de functie volledig gepatenteerd heeft. Maar geen nood, gelukkig hebben XDA-Developers altijd wel een slimme hack achter de hand. Daarmee is het mogelijk om in de webbrowser multitouch te gebruiken, zodat je met een ‘pinch’-beweging met twee vingers kunt in- en uitzoomen op webpagina’s, net als op de iPhone.

De hack is voornamelijk interessant voor mensen die wel van een experiment houden, of een developer-toestel van Google hebben. Het vereist namelijk de installatie van een onofficiële firmware-versie en dat zullen doorsnee bezitters van een G1 van T-Mobile niet zomaar doen.

Lees verder na de advertentie.

De installatie vergt ook nogal wat hulpmiddelen: je toestel, een usb-kabel, de aangepaste Android 1.1 RC33 ROM van JesusFreke, een oude RC29 ROM, een Android-recovery image, een microSD-kaartlezer en de Android SDK. Klinkt ingewikkeld? Dan kun je de operatie beter aan iemand anders overlaten. Zo moet je om te beginnen je Android-software downgraden om rootrechten te krijgen, door gebruik te maken van een bekende bug. Nogmaals: ook op dat punt kun je beter een developer-toestel gebruiken, want daarmee is het toegestaan om zelf met firmware te experimenteren.

Instructies zijn onder andere te vinden bij Gizmodo.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu