Multitouch voor de Android-webbrowser van de G1 [hack]

Redactie
7 februari 2009, 21:00
1 min leestijd
Multitouch voor de Android-webbrowser van de G1 [hack]
multitouch webbrowser

De nieuwste update van Android (1.1 RC33) bevat geen multitouch-functie. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat Apple de functie volledig gepatenteerd heeft. Maar geen nood, gelukkig hebben XDA-Developers altijd wel een slimme hack achter de hand. Daarmee is het mogelijk om in de webbrowser multitouch te gebruiken, zodat je met een ‘pinch’-beweging met twee vingers kunt in- en uitzoomen op webpagina’s, net als op de iPhone.

De hack is voornamelijk interessant voor mensen die wel van een experiment houden, of een developer-toestel van Google hebben. Het vereist namelijk de installatie van een onofficiële firmware-versie en dat zullen doorsnee bezitters van een G1 van T-Mobile niet zomaar doen.

Lees verder na de advertentie.

De installatie vergt ook nogal wat hulpmiddelen: je toestel, een usb-kabel, de aangepaste Android 1.1 RC33 ROM van JesusFreke, een oude RC29 ROM, een Android-recovery image, een microSD-kaartlezer en de Android SDK. Klinkt ingewikkeld? Dan kun je de operatie beter aan iemand anders overlaten. Zo moet je om te beginnen je Android-software downgraden om rootrechten te krijgen, door gebruik te maken van een bekende bug. Nogmaals: ook op dat punt kun je beter een developer-toestel gebruiken, want daarmee is het toegestaan om zelf met firmware te experimenteren.

Instructies zijn onder andere te vinden bij Gizmodo.

Categorie: Communicatie
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's