Museek, een andere manier van muziek luisteren en beheren
Redactie

Android heeft als het om audio gaat niet heel veel leuke en mooie toepassingen in vergelijking met de iPhone. museek is hier een uitzondering op. Met museek kun je muziek afspelen op een Android-toestel en je kunt de muziek ook beheren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Museek analyseert jouw muziek en kan vergelijkingen maken. Hiermee kun je op een bijzondere manier deze muziek zoeken of samenstellen. De applicatie kan in 2D of in 3D je totale collectie laten zien, maar ook de collectie op genre of muziekstijl. Hiervoor gebruiken ze de audioscrobbler van Last.fm Ook kun je een mooie tagcloud (een wolk van woorden waarbij de woorden groter zijn naarmate ze vaker voorkomen) laten maken van je muziekcollectie, die je daarna als playlist kan luisteren.

Mocht de stijl of genre muziek niet aansluiten op wat je wilt luisteren, dan laat museek zodra je een nummer skipt een andere stijl of genre horen. Dit doet hij tot dat je een nummer niet meer skipt en herhaalt daarna die stijl of genre door tot dat je weer nummers gaat skippen.

Niet alleen deze nieuwe functionaliteit maar ook de hele vormgeving en werking is erg goed te noemen, ook al is museek nog steeds in beta volgens de ontwikkelaar. Hij hoort graag feedback om museek nog beter te maken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.