Museek, een andere manier van muziek luisteren en beheren

Redactie
20 december 2009, 13:16
1 min leestijd
Museek, een andere manier van muziek luisteren en beheren

Android heeft als het om audio gaat niet heel veel leuke en mooie toepassingen in vergelijking met de iPhone. museek is hier een uitzondering op. Met museek kun je muziek afspelen op een Android-toestel en je kunt de muziek ook beheren.

Museek analyseert jouw muziek en kan vergelijkingen maken. Hiermee kun je op een bijzondere manier deze muziek zoeken of samenstellen. De applicatie kan in 2D of in 3D je totale collectie laten zien, maar ook de collectie op genre of muziekstijl. Hiervoor gebruiken ze de audioscrobbler van Last.fm Ook kun je een mooie tagcloud (een wolk van woorden waarbij de woorden groter zijn naarmate ze vaker voorkomen) laten maken van je muziekcollectie, die je daarna als playlist kan luisteren.

Lees verder na de advertentie.

Mocht de stijl of genre muziek niet aansluiten op wat je wilt luisteren, dan laat museek zodra je een nummer skipt een andere stijl of genre horen. Dit doet hij tot dat je een nummer niet meer skipt en herhaalt daarna die stijl of genre door tot dat je weer nummers gaat skippen.

Niet alleen deze nieuwe functionaliteit maar ook de hele vormgeving en werking is erg goed te noemen, ook al is museek nog steeds in beta volgens de ontwikkelaar. Hij hoort graag feedback om museek nog beter te maken.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's