Museum Finder: vind eenvoudig een museum in je directe omgeving

Wouter Nijsen
17 februari 2010, 16:37
1 min leestijd
Museum Finder: vind eenvoudig een museum in je directe omgeving
Museum Finder 3

Ben je liefhebber van kunst en cultuur én in het bezit van een Android-telefoon, dan is Museum Finder een must-have applicatie. Met Museum Finder kun je snel en eenvoudig het dichtstbijzijnde museum vinden. Om je locatie te bepalen gebruikt de applicatie de GPS-ontvanger in je Android-telefoon, of berekend je locatie met behulp van het GSM-netwerk. Via een overzichtelijk menu kun je kiezen naar wat voor je museum je graag zou willen gaan, waarna de applicatie je een lijst laat zien van musea in de directe omgeving. Voor het genereren van de zoekresultaten maakt Museum Finder gebruik van Google.

Aangezien bedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor het aangeven van de categorie waaronder ze vallen kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld een kunsthandelaar ten onrechte in de lijst met musea ziet staan.

Zodra je een museum selecteert opent zich een scherm met daarin een kaartje met daarop de locatie van het bewuste museum. Daarnaast is het vanuit dit scherm mogelijk het museum te bellen, een sms of e-mail te sturen of je route te plannen met behulp van Google Maps.

Lees verder na de advertentie.

Doordat Museum Finder Engelstalig is, is de categorieënlijst Engels en worden de afstanden in mijlen aangegeven. Afgezien hiervan is Museum Finder een handige applicatie wanneer je een museum zoekt en niet bekend bent in de omgeving. Museum Finder is gratis te downloaden in de Android Market, of door het scannen van de QR-code. Helaas zul je wel genoegen moeten nemen met een kleine adverstentiebalk binnen de applicatie.

Categorie: Reizen
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's