De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Muziek in iTunes besturen met je Android-telefoon

Redactie
30 november 2010, 19:40
2 min leestijd
Muziek in iTunes besturen met je Android-telefoon
itunes2

Zoek je een handige afstandsbediening voor iTunes? Wat dacht je van je eigen Android-telefoon? Zet je telefoon in een cradle, installeer Tunes Remote en je hoeft iTunes nauwelijks meer te openen. Toch zijn er enkele valkuilen, want voor beginners kan het lastig zijn om Tunes Remote in te stellen. Daarom een stappenplan hoe je jouw Android-telefoon verbindt met iTunes. Veel luisterplezier!

1. Zorg dat je iTunes op je computer hebt staan. Dit hoeft niet per se de laatste versie te zijn. Ga in iTunes naar ‘Bewerken’ -> ‘Voorkeuren’ -> ‘Delen’. Vink alle drie de vakjes aan en kies een wachtwoord van vier tekens, bijvoorbeeld ‘1111’.

Lees verder na de advertentie.

2. Installeer de applicatie Tunes Remote op je Android-telefoon. Scan de QR-code aan de rechterkant om de applicatie te downloaden. Wanneer je in de Android-browser surft, dan kun je op de QR-code klikken om de app direct aan te schaffen.

3. Zorg dat je telefoon op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zit als je telefoon en start de applicatie.

4. Als het goed is, dan gaat de applicatie automatisch op zoek naar een iTunes-bibliotheek. Is er niets te vinden? Klik dan op ‘Menu’ en selecteer ‘Manual Connection’.

remote-1

5. Je moet nu een IP-adres en een code invullen. Ga naar ‘Start’ op je computer en klik op Uitvoeren (in Windows 7: klik op de zoekbalk). Vervolgens vul je ‘CMD’ in en klik op het gevonden programmaatje. Vervolgens typ je de volgende code:
ipconfig/all

Als het goed is, dan verschijnt er een lange lijst. Scroll naar boven en zorg dat je het IPv4-adres van de draadloze LAN-adapter van je laptop/computer opschrijft.

6. Vul het IP-adres (inclusief punten) in op je Android-telefoon. In het vak eronder typ je de code in van iTunes (bijvoorbeeld ‘1111’). Deze code heb je tijdens stap 1 al ingevuld in iTunes. Beide vakjes ingevuld? Verbind de applicatie dan met je iTunes-bibliotheek!

7. Ga nu naar iTunes en klik onder ‘Apparaten’ op Android-telefoon (of de naam van je toestel). Typ de code van je Android-telefoon over in iTunes. In de meeste gevallen is dit ‘0000’. Zodra je dit hebt gedaan, dan krijg je de coverart van het huidige muziekalbum in iTunes in beeld. De installatie is geslaagd!

itunes3
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu