Fijne videospeler MX Player krijgt Android 7.0-ondersteuning
Wouter Nijsen

MX Player

Gratis

Onze score

8

De populaire videospeler MX Player is van een belangrijke update voorzien. De app werkt voortaan met Android 7.0 (Nougat) en heeft interessante nieuwe functies gekregen.

MX Player nu met Android 7.0-ondersteuning

Android Nougat is nu een aantal weken beschikbaar, wat betekent dat steeds meer apps worden bijgewerkt om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden van de Android-versie. MX Player, een fijne videospeler die al honderden miljoenen keren is gedownload in de Play Store, is daar een voorbeeld van.

Door een update is het voortaan mogelijk om MX Player te gebruiken met de splitscreenmodus van Android 7.0. Dit betekent dat je de app kunt openen om een video te kijken, en ‘m dan naast een andere applicatie kunt zetten. Handig, want zo kun je meerdere dingen tegelijk doen op je Android. De splitscreenmodus werkt overigens vooral goed op het grotere scherm van bijvoorbeeld de Nexus 6P, omdat video’s anders (te) klein worden weergegeven.

mx player

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In de changelog valt ook te lezen dat MX Player is voorzien van een zogeheten HW+ decoder. Door deze decoder kan de app met meer videoformaten overweg en worden ze bovendien beter afgespeeld. De HW+ decoder staat standaard ingeschakeld op HTC-toestellen en apparaten met Android Nougat of CyanogenMod. Ook kun je de functie handmatig via de instellingen inschakelen.

Een andere handige vernieuwing is dat MX Player nu video’s kan afspelen terwijl je het scherm van je Android-toestel hebt uitgeschakeld. Handig voor als je een muziekvideo op je smartphone hebt staan, en alleen naar het geluid wil luisteren.

MX Player downloaden

De nieuwste versie van MX Player is via onderstaande link gratis te downloaden. Voor de installatie is Android 4.0+ en 13MB aan vrije opslagruimte nodig. Er is ook een Pro-versie van de app beschikbaar; die is advertentievrij en kost 6,10 euro.

Download MX Player in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.