Fijne videospeler MX Player krijgt Android 7.0-ondersteuning

Wouter Nijsen
15 september 2016, 16:32
2 min leestijd
Fijne videospeler MX Player krijgt Android 7.0-ondersteuning

De populaire videospeler MX Player is van een belangrijke update voorzien. De app werkt voortaan met Android 7.0 (Nougat) en heeft interessante nieuwe functies gekregen.

Lees verder na de advertentie.

MX Player nu met Android 7.0-ondersteuning

Android Nougat is nu een aantal weken beschikbaar, wat betekent dat steeds meer apps worden bijgewerkt om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden van de Android-versie. MX Player, een fijne videospeler die al honderden miljoenen keren is gedownload in de Play Store, is daar een voorbeeld van.

Door een update is het voortaan mogelijk om MX Player te gebruiken met de splitscreenmodus van Android 7.0. Dit betekent dat je de app kunt openen om een video te kijken, en ‘m dan naast een andere applicatie kunt zetten. Handig, want zo kun je meerdere dingen tegelijk doen op je Android. De splitscreenmodus werkt overigens vooral goed op het grotere scherm van bijvoorbeeld de Nexus 6P, omdat video’s anders (te) klein worden weergegeven.

mx player

In de changelog valt ook te lezen dat MX Player is voorzien van een zogeheten HW+ decoder. Door deze decoder kan de app met meer videoformaten overweg en worden ze bovendien beter afgespeeld. De HW+ decoder staat standaard ingeschakeld op HTC-toestellen en apparaten met Android Nougat of CyanogenMod. Ook kun je de functie handmatig via de instellingen inschakelen.

Een andere handige vernieuwing is dat MX Player nu video’s kan afspelen terwijl je het scherm van je Android-toestel hebt uitgeschakeld. Handig voor als je een muziekvideo op je smartphone hebt staan, en alleen naar het geluid wil luisteren.

MX Player downloaden

De nieuwste versie van MX Player is via onderstaande link gratis te downloaden. Voor de installatie is Android 4.0+ en 13MB aan vrije opslagruimte nodig. Er is ook een Pro-versie van de app beschikbaar; die is advertentievrij en kost 6,10 euro.

Download MX Player in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu