MX Player update: uitstekende videospeler krijgt KitKat-ondersteuning

Redactie
16 december 2013, 10:25
1 min leestijd
MX Player update: uitstekende videospeler krijgt KitKat-ondersteuning
mx player update

Door de laatste MX Player update heeft de populaire en uitstekende videospeler voor Android eindelijk ondersteuning voor Android 4.4 KitKat gekregen. De app werkte de laatste periode namelijk niet met de laatste versie van Android. MX Player gaf een foutmelding dat de Android-versie niet werd ondersteund, waardoor honderdduizenden gebruikers geen video’s meer konden afspelen.

MX Player wordt geprezen vanwege zijn veelzijdigheid. De MX Player update biedt daarbij geen nieuwe functionaliteiten, maar het is fijn om de app weer eens in het zonnetje te zetten.

Lees verder na de advertentie.

MX Player: wat kun je ermee?

mx player

MX Player is een enorm uitgebreide videospeler. Zo biedt de app hardware-acceleratie, waarmee video’s efficiënter – zowel qua hardware als energie – kan worden afgespeeld, en multicore-coding, waarmee meerdere cores worden gebruikt om video’s af te spelen. Een andere handige feature is pinch-to-zoom, waarbij je bij video’s naar eigen wens kunt inzoomen.

Ook is er een vergrendeloptie aanwezig voor kinderen. Zo kun je gewelddadige films achter slot en grendel houden, maar ook specifiek instellen dat kinderen enkel een video kunnen bekijken en niet plotseling iemand gaan bellen of andere apps openen.

De app speelt vrijwel elk videoformaat, maar ondersteunt ook een reeks aan bestandstypen voor ondertitels. Denk bijvoorbeeld aan dvd-ondertitels, maar ook srt-bestanden, sub-bestanden en zelfs txt-bestanden.

Download de MX Player update

MX Player is gratis in Google Play te downloaden. De pro-versie is voor 4,40 euro in Google Play aan te schaffen. Bekijk ook onze andere multimedia Android-apps.

Download: MX Player (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu