De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

N64oid: de eerste Nintendo 64-emulator voor Android

Redactie
4 maart 2011, 8:33
1 min leestijd

De eerste Nintendo 64-emulator ligt in de Android Market. Met deze emulator is het mogelijk om spellen als F-Zero X, Mario Kart 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time en Star Fox 64 te spelen. Zoals wel vaker met eerste emulators is N64oid niet perfect, maar de emulator weet perfectie wel te benaderen. Roms draaien op een redelijke snelheid (soms zelfs op volle snelheid) en de knoppen op het touchscreen zijn goed bruikbaar. Het is overigens ook mogelijk om fysieke knoppen, een versnellingsmeter of een analoge joystick te gebruiken om jouw favoriete personages te besturen.

Op dit moment werkt N64oid alleen op high-end Android-telefoons met een 1 GHz-processor, zoals de Nexus One, de Nexus S, de Samsung Galaxy S en de HTC Desire.

Lees verder na de advertentie.

Een nadeel is dat de applicatie 4,33 euro kost. Toch is het mogelijk om de emulator vijftien minuten te testen op je toestel. Bevalt deze niet? Dan is het mogelijk om de applicatie ‘te ruilen’ en je geld terug te krijgen.

Direct installeren? Ga naar de webversie van de Android Market en klik op ‘Install’. De applicatie wordt dan automatisch op jouw toestel geïnstalleerd. Surf je in de mobiele browser op je Android-toestel? Klik dan hier om de applicatie rechtstreeks te installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu