Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Natuur in Nederland: interactieve wandelroutes met Shoudio-audio

Redactie
14 juni 2012, 18:19
1 min leestijd
Natuur in Nederland: interactieve wandelroutes met Shoudio-audio
natuur in nederland android
natuur in nederland

Het boek ‘Natuur in Nederland’ van prof. Frank Berendse is voortaan beschikbaar als audio-app voor Android. De app is gemaakt met het Shoudio Platform en biedt daardoor allerlei audio-functies op locatie. Met de gratis app kun je vaar-, fiets- en wandelroutes verkennen in de Nederlandse bossen, heidegebieden, polders, in beekdalen en over zandruggen. Professor Berendse spreekt je toe en wijst je op bijzondere planten, vogels en andere natuurverschijnselen. Je kunt meeluisteren naar vogelgeluiden en ondertussen tekeningen van planten bekijken.

Tijdens de wandeling kun je je smartphone gewoon in je broekzak stoppen, zodat je de tijd hebt om je ogen goed de kost te geven. Zodra je binnen 50 meter van een nieuw punt komt voel je een trilnotificatie. Dat is het moment om de smartphone tevoorschijn te pakken om te lezen en te luisteren wat er te zien is. Je kunt de app alleen gebruiken of met een grotere groep, bijvoorbeeld een schoolklas.

Lees verder na de advertentie.

Frank Berendse, hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie, schreef het boek ‘Natuur in Nederland’ in begrijpelijke taal. In het boek komen tien Nederlandse landschappen voor, van de Drentse hoogvenen tot de Gelderse beekdalen en het Limburgse heuvellandschap. Al deze gebieden kun je met de app ontdekken. In ‘Natuur in Nederland’ vind je aanvankelijk 7 routes. Die zullen op termijn worden uitgebreid met meer interactieve wandelroutes.

Natuur in Nederland is de eerste boek-app die op deze manier met Shoudio is gemaakt.

Downloaden: Natuur in Nederland (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu