Navigatie-app Waze krijgt eerste update sinds overname Google

Gijs Ettes
28 augustus 2013, 13:48
1 min leestijd
Navigatie-app Waze krijgt eerste update sinds overname Google
navigatie-app waze

De navigatie-app Waze heeft zijn eerste grote update gehad sinds de app is overgenomen door Google. De update voegt onder andere en zoekbalk toe.

Het is na de update niet langer nodig om eerst een menu in te duiken om de zoekfunctie van de populaire gratis navigatie-app te raadplegen. Dit maakt het navigeren naar nieuwe locaties veel handiger, aangezien je meteen kunt beginnen met invullen.

Lees verder na de advertentie.

Aan het uiterlijk van de app is ook het een en ander gedaan. Zo verdwijnen en verschijnen elementen op de kaart nu afhankelijk van hoe ver je hebt ingezoomd op de kaart of niet. Dit bevordert de overzichtelijkheid zeker.

Navigatie-app Waze had daarnaast weleens de neiging om dubbele meldingen te weergeven. Deze worden sinds de update fijn gegroepeerd. Een andere fijne update is ondersteuning voor 1080p-resoluties. Steeds meer Android-smartphones ondersteunen deze resolutie immers.

Google Maps gaat van navigatie-app Waze profiteren

Google had bij de overname naar eigen zeggen vooral interesse in de  verkeersgegevens van Waze, die het wil integreren in zijn eigen dienst Maps. Waze zou weer van Googles zoekcapaciteiten kunnen profiteren. Dit lijkt nu dus al te gebeuren.

Download: Waze (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu