De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Twitter-redesign voegt verbeterde navigatie toe

Erwin Vogelaar
7 juni 2016, 19:21
2 min leestijd
Twitter-redesign voegt verbeterde navigatie toe

De officiële Twitter-app voor Android krijgt een nieuw design, waarmee navigeren door de verschillende onderdelen van de app weer een stukje makkelijker is.

Lees verder na de advertentie.

Navigatie Twitter

Er zijn een hoop apps voor Twitter beschikbaar in de Play Store. Recentelijk schreven we bijvoorbeeld over het mooie Flamingo. Velen gebruiken echter nog gewoon de officiële Twitter-app. Die app heeft nu een update gekregen, waardoor we op een volledig nieuwe manier gaan navigeren. Niet alleen is de bovenbalk anders ingevuld en de onderbalk verdwenen, maar je kunt nu ook het scherm swipen om te navigeren binnen het menu.

navigatie twitter

In de vorige versie van de app stond er in de bovenbalk een Twitter-logo waarmee je weer naar de bovenkant van je tijdlijn kon schieten. Daarnaast waren er knoppen voor meldingen, persoonlijke berichten, mensen toevoegen, zoeken en het menu. Deze knoppen worden nu omgeruild voor thuis, momenten, meldingen en persoonlijke berichten. Je hoeft niet meer helemaal met je vinger naar de bovenkant van het scherm om deze knoppen te gebruiken, want je kunt dus ook gewoon naar links en rechts swipen. Swipe je vanuit home naar naar rechts , dan komt het menu tevoorschijn. Hier kun je ook nieuwe mensen toevoegen.

Als je nu een nieuwe tweet wil plaatsen, moet je gebruik maken van de drie knoppen onderin het scherm. Een knop voor het plaatsen van een tweet, het maken van een afbeelding of het kiezen van een afbeelding. Deze balk is met de redesign verdwenen, zodat er meer ruimte is voor de tweets. Je kunt nu gebruikmaken van de zwevende blauwe knop rechtsonder in beeld voor het opstellen van een nieuwe tweet.

Twitter downloaden

Het nieuwe design voor Twitter wordt vandaag wereldwijd uitgerold, dus controleer de Play Store voor de update. Je kunt altijd de nieuwste versie van de app downloaden via onderstaande link.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu