Navigatiefabrikant Mio gaat Android-navigatiesysteem MiBuddy maken

Redactie
27 oktober 2009, 21:29
1 min leestijd
Navigatiefabrikant Mio gaat Android-navigatiesysteem MiBuddy maken
mio navman

Mio Technology maakt navigatiesystemen, voornamelijk voor gebruik in de auto. Het bedrijf is van plan een productlijn met de naam MiBuddy op de markt te brengen, waarbij de apparaten een scherm van 4,7 inch hebben en op Android draaien. De MiBuddy is meer dan zomaar een navigatiesysteem, het is een MIND (Mobile Internet Navigation Device), zodat je ook ermee kunt internetten.

Een uitschuifbaar toetsenbord maakt het invoeren van je bestemming of een URL makkelijker. De MiBuddy is in het dashboard van de auto te verwerken en kan alle functies uitvoeren die je van een GPS-navigatiesysteem verwacht, maar door het grotere scherm van 4,7 inch (huidige Android-toestellen hebben een scherm van 3,2 inch) is het veel geschikter om te internetten.

Lees verder na de advertentie.

Voorheen maakte Mio gebruik van Windows CE voor de MiBuddy-navigatiesystemen. Dat blijft voorlopig ook zo, maar het productaanbod wordt aangevuld met systemen die op Android draaien. In de systemen zit Bluetooth en Wi-Fi, een ingebouwde microfoon, speaker en mediaspeler. Toekomstige MiBuddy’s hebben zelfs WiMAX aan boord.

Via: Linux World
Foto via: Slashgear

Categorie: Navigatie
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's