Navigon kondigt on-board navigatiesoftware voor Android aan

Redactie
26 november 2009, 12:30
2 min leestijd
Navigon kondigt on-board navigatiesoftware voor Android aan
navigon software

Navigon heeft zojuist op het congres iCE Amsterdam aangekondigd dat ze navigatiesoftware voor Android gaan ontwikkelen. De software staat gepland voor 10 december. Rond die tijd zullen ook meer details bekend zijn over de functionaliteit.
Vanochtend had ik een interview met Bernd Hahn, Head of Technical Product Management bij Navigon. Hij liet daarin weten dat er aparte regioversies en een Europa-versie voor Android komen. De prijs van de software komt ongeveer op hetzelfde niveau te liggen. En ook belangrijk: ze gaan proberen om alle versies van Android 1.5 tot en met 2.0 te ondersteunen, met als belangrijkste uitdaging de nieuwe schermresoluties die er op toestellen met Android 2.0 bij zullen komen.

Hahn liet ook weten dat de interface van de software zal worden aangepast voor Android. Het wordt dus niet een eenvoudige overzetting van de iPhone-versie naar het Android-platform. Omdat veel Android-toestellen een back-knop hebben hoeft er in de interface bijvoorbeeld geen aparte knop te komen om terug te bladeren (wat bij de iPhone wel nodig is).

Lees verder na de advertentie.

Wat de prijzen betreft: de software kost voor de iPhone nu €70 (Benelux) en €100 (Europa). Navigon heeft ook software voor Windows Mobile en Symbian op de markt gebracht. Het bedrijf heeft in Europa een marktaandeel van 23%, blijkt uit recente cijfers van Canalyst (TomTom staat op 17%). Verder had Navigon in de Duitse Android Market al offboard-navigatiesoftware voor Android beschikbaar. Die software kun je 30 dagen proberen. De on-board navigatiesoftware die Navigon nu voor Android aan het ontwikkelen is kan ook zonder dataverkeer worden gebruikt, zodat je niet in de problemen komt met roamingkosten, als je in het buitenland wilt navigeren.

In het gesprek gaf Hahn aan, ook wel iets te zien in augmented reality-oplossingen zoals Layar. Het is echter ingewikkeld om dit voor navigatie geschikt te maken: ‘s nachts heeft het weinig zin om een duistere omgeving te tonen en de functies zijn de AR-weergave is misschien ook beter geschikt voor wandelaars dan voor automobilisten.

Categorie: Navigatie
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's